My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Παραστατίδης: Όχι στη μικρή ΔΕΗ

«Δεν πρόκειται να ψηφίσω. Θα είμαι παρών στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και θα έχω συμμετοχή στη δημιουργία μετώπου κατά του νομοσχεδίου της μικρής ΔΕΗ. Η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θετική κατεύθυνση», δήλωσε στο real.gr, ο Θόδωρος Παραστατίδης. 

parastatidis-theodorosΟ ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς είναι μεταξύ των τεσσάρων ανεξάρτητων που είπαν ήδη «ναι» στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Το ίδιο έκανε κι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κ. Μακεδονίας και νυν βουλευτής, Μάρκος Μπόλαρης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θετικά βλέπει την κίνηση και η ΔΗΜΑΡ, η οποία θα αποφασίσει σήμερα Τετάρτη αν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το παλλαϊκό μέτωπο.

Για το προσκλητήριο συμπαράταξης σε κόμματα, φορείς, κινήματα και συνδικάτα, που απευθύνει η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, πραγματοποιείται αύριο σχετική εκδήλωση στην Αθήνα. Το προσκλητήριο απευθύνεται σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός Χρυσής Αυγής, ανεξάρτητους βουλευτές που τάσσονται απέναντι στο μνημόνιο, αλλά και σε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Οικολόγοι Πράσινοι), συνδικάτα, κινήματα, κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς.

«Η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ είναι σωστή. Θα συμμετάσχω σε αυτήν. Καταλαβαίνω την λογική της ανταγωνιστικότητας που πρέπει να υπάρξει, δεν καταλαβαίνω και δεν συμφωνώ καθόλου με την ιδιωτικοποίηση των δικτύων. Δεν γίνεται να ιδιωτικοποιηθούν τα δίκτυα. Η λογική της κυβέρνησης είναι πρωτοφανής ακόμα και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα» σημειώνει στο real.gr, ο Μάρκος Μπόλαρης, ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ. Σημειώνει δε, ότι «η δημοκρατική παράταξη δεν ορίζεται από το ποιος έχει τη σφραγίδα ή το όνομα αλλά από τις πολιτικές που εφαρμόζει».

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Χαίρομαι για την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ. Θα συμμετάσχω σε αυτή. Πρέπει να υπάρξει ευρύτερο μέτωπο δημοκρατικών και αριστερών δυνάμεων, η αριστερά από μόνη της δεν αρκεί για να κυβερνήσει» σημειώνει από την πλευρά του ο Οδυσσέας Βουδούρηςενώ ο Πάρις Μουτσινάς, επίσης ανεξάρτητος βουλευτής, τονίζει: «Κατ’ αρχήν είμαι θετικός στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ. Καταψηφίζω το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ».

Στις 2 Ιουλίου στη Βουλή

Το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», που ανάβει το πράσινο φως για το ξεπούλημα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού θα κατατεθεί στη Βουλή στις 2 Ιουλίου.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης προχωρούν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και κλείσιμο μονάδων της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία από την ημέρα της κατάθεσης του νομοσχεδίου, όπως αποφάσισε το σωματείο εργαζομένων Σπάρτακος. Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που αναμένεται να ανακοινώσει πολύμορφες κινητοποιήσεις κατά του ξεπουλήματος της επιχείρησης.

Σχολιάστε