My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παραστατίδης: Τερατώδης νέα φορολόγηση

parastatidis-theodorosΓια “νέα φοροεπιδρομή στα μικρομεσαία στρώματα” και “στην αγροτική ιδιοκτησία”, κάνει λόγο ο βουλευτής Κιλκίς Θόδωρος Παραστατίδης σε κοινή δήλωσήτου με τους επίσης ανεξάρτητους βουλευτές,  Οδ. Βουδούρη, Π. Μουτσινά.

Η δήλωση:

Με τη συνήθη τακτική των διαρροών, η κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο, προσπαθούν να προετοιμάσουν το έδαφος για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τη νέα φοροεπιδρομή στα μικρομεσαία εισοδήματα, αυτή τη φορά με την φορολόγηση των δωρεών, των γονικών παροχών, αλλά και άλλων ήδη φορολογημένων εισοδημάτων και  περιουσιακών στοιχείων. Αντίθετα, τίποτα δεν προμηνύει την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση κατά την ψήφιση του φοροεισπρακτικού νομοσχεδίου τον Ιανουάριο 2013.

 

Ταυτόχρονα, προωθούν το χαράτσι στην αγροτική ιδιοκτησία (αγροτεμάχια κάθε μορφής), ακόμη και σε αυτή που δεν καλλιεργείται. Με τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, οι κυβερνώντες πλήττουν ακόμα περισσότερο την λαϊκή μικρομεσαία ιδιοκτησία για να εξυπηρετηθούν οι δανειστές και οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της Τρόικας.

 

Δεν υπάρχει ακόμα πλήρης εικόνα της τερατώδους νέας οριζόντιας φορολογικής αφαίμαξης των πολιτών που σχεδιάζει η Κυβέρνηση. Όμως δεν θα ήταν υπερβολή, με την παρούσα πορεία των πραγμάτων,  να υποθέσει κανείς ότι υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για τη φορολόγηση του αέρα που αναπνέουμε. Είναι από τα τελευταία δημόσια αγαθά που έχουν παραμείνει αφορολόγητα!”

Σχολιάστε