My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η Ειρήνη για τη μονάδα αποβλήτων -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δίωξη Καλεμκερίδη για καταγγελίες -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Παραστατίδης προς στελέχη ΠΑΣΟΚ: Η έδρα δεν χαρίζεται

Η βουλευτική έδρα “δε χαρίζεται, δεν δωρίζεται, αλλά κερδίζεται”, λέει σε δήλωσή του ο Θόδωρος Παραστατίδης, μ` αφορμή τοποθετήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ Κιλκίς σε πρόσφατη νομαρχιακή συνέλευση. Η δήλωση έχει ως εξής:

“Με λυπεί το γεγονός πως στην πρόσφατη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ και στα πλαίσια ανασυγκρότησης υπήρξαν τοποθετήσεις ορισμένων στελεχών που δημοσιεύθηκαν στον τοπικό τύπο, που επέκριναν τη στάση μου στις πρόσφατες ψηφοφορίες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που ως γνωστόν υπήρξα αρνητικός σ’ αυτές. Μεταξύ άλλων απαίτησαν και την παράδοση της βουλευτικής έδρας από πλευράς μου.

Μόνο που πρέπει να γνωρίζουν πως η έδρα δε χαρίζεται, δεν δωρίζεται, αλλά κερδίζεται.

Σ’ αυτούς έχω να απαντήσω πως σε όλη μου την πολιτική σταδιοδρομία οποιοδήποτε θεσμικό ρόλο και αξίωμα είχα, δεν υπήρξα ποτέ ιδιοτελής.

Η έντονη και μακροχρόνια ενασχόλησή μου με τα κοινά και την πολιτική ταυτίζεται με τη συνέπεια και την διατήρηση της αξιοπρέπειάς μου.

Δεν υπήρξα ποτέ ευκαιριακός και σαλτιμπάγκος στην πολιτική μου διαδρομή.

Δεν εκμεταλλεύτηκα ποτέ την κομματική μου ιδιότητα επιδιώκοντας καρέκλες και κομματικά οφίτσια. Τίποτα δε βρήκα έτοιμο. Ό,τι πέτυχα, το πέτυχα με αγώνες και μεγάλη προσπάθεια. Αυτά σε ό,τι με αφορούν.

 

Με θλίβει ως γεγονός η κατάντια αυτής της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Η πολιτική του σημερινού ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τις ιδεολογικές αρχές και αξίες που πιστέψαμε και υπηρετήσαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ σύρεται και φέρεται από πολιτικές επιλογές της ΝΔ. Έχει καταντήσει δορυφόρος της ΝΔ.

Αποτέλεσμα της συμπεριφοράς αυτής είναι να έχει αθετήσει τις προγραμματικές του θέσεις του προεκλογικού προγράμματος που ο κόσμος ψήφισε στις πρόσφατες εκλογές και εξέλεξε τους Βουλευτές του.

 

Συνιστώ σ’ όλους αυτούς που τοποθετήθηκαν εναντίον μου στη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ αντί να ασχολούνται με την έδρα, να προσπαθήσουν να πείσουν την κοινωνία του Κιλκίς, τους χιλιάδες άνεργους, μισθωτούς και συνταξιούχους, τους αγρότες, πως ορθώς ακολουθείται αυτή η πολιτική των περικοπών, των χαρατσιών, των επιπρόσθετων φόρων.

Πως ορθώς δεν αγγίξανε τους μεγαλοφοροφυγάδες και μεγαλοκαταθέτες στο εξωτερικό που φιγουράρουν σε διάφορες λίστες οι οποίες κρατούντο στα συρτάρια.

Να προσπαθήσουν να τους πείσουν για όλα αυτά, που τραυμάτισαν την ψυχή της κάποτε μεγάλης δημοκρατικής παράταξης την οποία κατάντησαν ένα μικρό δορυφορικό κόμμα.

 

Σε μια κομματική συνέλευση ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες θα περίμενε κανείς το κύριο θέμα συζήτησης να ήταν η πολιτική προοπτική, η πορεία του ΠΑΣΟΚ, η ιδεολογική του ταυτότητα και η συστοίχισή του με τα σύγχρονα προβλήματα των πολιτών και όχι αν πρέπει ή όχι να παραδώσω την έδρα.

Στο κάτω-κάτω με την στάση μου αυτή να μην ψηφίσω τα σκληρά αλλά κυρίως άδικα μέτρα και του τρίτου μνημονίου, δεν έκανα τίποτα περισσότερο από το να είμαι συνεπής με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ με το οποίο ήμουν και υποψήφιος.

Εάν κάποιος διαγράφεται επειδή επιδεικνύει συνέπεια στις προεκλογικές θέσεις του κόμματός του, αυτό σημαίνει πως δεν είμαστε σε σωστό δρόμο.

 

Με λυπεί το γεγονός πως ορισμένοι από τους συμμετέχοντες, ευτυχώς λίγοι, συνηγορούν στη λογική πως οι Βουλευτές θα πρέπει να μαντρώνονται όπως τα πρόβατα στη στάνη.

Να μην εκφράζουν άποψη, να μην έχουν το θάρρος της γνώμης τους, να μην υπηρετούν τη συνέπεια, να μη λένε την αλήθεια, να μην υπερασπίζονται την αξιοπρέπειά τους. Τους διαβεβαιώνω πως τέτοιου είδους πολιτικές δεν είμαι διατεθειμένος να υπηρετήσω. Αυτούς ας τους ψάξουν να τους βρουν αλλού.

Πρέπει να γνωρίζουν πως οι έδρες παραδίδονται από αυτούς που αθετούν τις θέσεις τους, εξαπατούν τον κόσμο προεκλογικά και τους υφαρπάζουν την ψήφο. Για του λόγου το αληθές όσοι δυσπιστούν, ας διαβάσουν τα προεκλογικά έντυπα με τις προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ και να είναι σίγουροι πως μέσα εκεί θα βρουν όμορφα πολιτικά λόγια και υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν ούτε στο ελάχιστο. Επομένως, ας ζητήσουν απ’ αυτούς το λογαριασμό και τις έδρες, και όχι από ‘μένα.

Χαιρετίσματα !!!!”

Σχόλια
One Response to “Παραστατίδης προς στελέχη ΠΑΣΟΚ: Η έδρα δεν χαρίζεται”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Ο κ. Παραστατίδης θέτει τον δάκτυλον επι τον τύπον των ήλων για την πολιτική που ακολουθεί το Πασοκ απέναντι στην κοινωνία, αλλά και για την εχθρική στάση που επιδεικνύουν τα κομματικά στελέχη του Κιλκίς στο πρόσωπό του, επειδή καταψήφισε το 3ο μνημόνιο και δεν ενέδωσε στην πολιτική της περαιτέρω φτωχοποίησης της κοινωνίας, κρατώντας έτσι μια έντιμη στάση απέναντι στον κόσμο που τον έστειλε στην Βουλή για να προασπίσει τα δικαιώματά του. Προσωπικά θα περίμενα μια στήριξη των τοπικών στελεχών για την στάση του αυτή, παρά το αντίθετο. Είναι όμως ενδεικτικό και αποκαλυπτικό συνάμα, το πώς σκέφτονται και ενεργούν πολλά κομματικά στελέχη κυρίως της βάσης του Πασοκ. Είναι κατα την γνώμη μου μια συμπεριφορά που δηλώνει τυφλή υποταγή στις επιλογές της ηγεσίας του κόμματος, και ατομική πολιτική δειλία. Αν ο βουλευτής καταθέσει την έδρα του ακολουθώντας τις προτροπές τους, άραγε ποιό θά ‘ναι το ουσιαστικό όφελος για τους ίδιους, για το κόμμα, αλλά πάνω απ’ όλα για τον απλό κόσμο ; Δυστυχώς θα είναι μόνον μιά οπισθοδρόμηση στην προσπάθεια αντίστασης της κοινωνίας απέναντι στον ενδοτισμό της κυβέρνησης ως προς τις επιταγές των ξένων τοκογλύφων. Είναι επίσης άξιον απορίας το γεγονός οτι ενώ τα στελέχη αυτά δεν έχουν καταφέρει να πείσουν ούτε τους εαυτούς τους, πολύ δε περισσότερο την κοινωνία, για την αναγκαιότητα τόσο σκληρών μέτρων, και αντί να κάνουν συνελεύσεις για να βρούν τρόπους εξόδου απο την κρίση ή έστω μέτρων ουσιαστικής ανακούφισης, επιδίδονται σε πολιτικό και κομματικό καννιβαλλισμό. Αν λοιπόν επιμείνουν σ’ αυτό τον ολισθηρό δρόμο, στις επόμενες εκλογές νά ‘ναι σίγουροι πως θα χάσουν κάθε κοινωνικό έρεισμα, με αποτέλεσμα να βιώσουν ένα ακόμα εκλογικό Βατερλώ.
    Κακό της κεφαλής τους.

Σχολιάστε