My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Παραστατίδης: Μόνη λύση η λαϊκή κινητοποίηση

parastatidis-3Κοινή δήλωση με Βουδούρη και Μουτσινά.

Για “ενεργό  κυβερνητική ανάμιξη σε επικίνδυνα και αδιαφανή τραπεζικά παιγνίδια” κάνουν λόγο με κοινή δήλωσή τους, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Θ. Παραστατίδης (Κιλκίς), Οδ. Βουδούρης και Π. Μουτσινάς, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι “η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να αναχαιτιστεί με την λαϊκή κινητοποίηση και την δημιουργία μιας πειστικής  εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης”.

Η δήλωση:

Κάθε μέρα που περνάει, η κυβέρνηση Σαμαρά αποκαλύπτει όλο και πιο καθαρά το σκληρό, νεοφιλελεύθερο, αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό της  πρόσωπο.

Το πιο προκλητικό με τους πρόσφατους χειρισμούς της κυβέρνησης, είναι η εξυπηρέτηση τραπεζικών, χρηματιστηριακών και άλλων συναφών συμφερόντων, που διαπλέκονται σε ένα σκοτεινό λαβύρινθο ελληνικών, ευρωπαϊκών αλλά και διεθνών διακλαδώσεων. Αυτή η κυβερνητική πολιτική με τις τράπεζες έχει καθημερινά πλέον συνέπειες που ξεπερνούν κάθε όριο πολιτικής ηθικής, όπως συμβαίνει κατ’ επανάληψη με την ψήφιση καταχρηστικών ρυθμίσεων σε διάφορα νομοσχέδια.

Μετά την παραχώρηση της «καλής» ΑΤΕ, έναντι πινακίου φακής, στην τράπεζα Πειραιώς και την «κακή» ΑΤΕ να φορτώνεται με πολλά δισ. ευρώ έλλειμμα στο δημόσιο, οι κυβερνώντες προσπάθησαν με πρόσφατη διάταξη νόμου να «χαρίσουν» στην Πειραιώς ποσό 150 εκατ. ευρώ, που αφορά καταβολή φόρου για την ακίνητη περιουσία της ΑΤΕ. Ευτυχώς, η έντονη αντίδραση βουλευτών το απέτρεψε. Κανείς όμως δεν γνωρίζει σε ποιο νομοσχέδιο αυτή η ρύθμιση θα επανέλθει στο μέλλον. Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι, με την πώληση της ΑΤΕ έχει ήδη αφαιρεθεί ένα σημαντικό εργαλείο ενίσχυσης των αγροτών.

Σε πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, εκτός της απαλλαγής φόρου 20% των ιδιοκτητών τηλεοπτικών καναλιών, πέρασε «λαθραία» και διατεταγμένη τροπολογία που είχε ενσωματωθεί σε άρθρο, το οποίο προβλέπει την απαλλαγή των τραπεζιτών από ποινικές ευθύνες για την χορήγηση δανείων σε νομικά πρόσωπα δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου (κόμματα, δημόσιοι οργανισμοί κλπ.).  Τα δάνεια αυτά προφανώς δεν πληρούσαν τους όρους και τα κριτήρια της τραπεζικής πίστης και δεοντολογίας και είχαν μπει μάλιστα στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων.

Προκειμένου να προωθηθεί η σκανδαλώδης αυτή ρύθμιση, το προεδρείο της βουλής οδηγήθηκε σε μια άνευ προηγουμένου πραξικοπηματική διαδικασία με σκοπό να αποτρέψει την ονομαστική ψηφοφορία επί του άρθρου αυτού (άρθρο 78), ώστε να διασφαλίσει στις διοικήσεις των τραπεζών την ατιμωρησία.

Μέσα σε όλο αυτό το νοσηρό σκηνικό, οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την συγχώνευση των τραπεζών Εθνικής και Eurobank, αποκαλύπτουν την υποταγή της κυβέρνησης στα ξένα συμφέροντα, αφού δεν υπήρχε, ούτε τώρα υφίσταται, συγκεκριμένο σχέδιο ώστε η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα να παραμείνει υπό ελληνικό έλεγχο. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχθούμε, η Εθνική να περάσει σε ξένα τραπεζικά κέντρα και εκφράζουμε παράλληλα την έντονη ανησυχία μας για τις εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που κινδυνεύει και αυτό να γίνει βορά στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Για την αποφυγή της κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης, όπως και για την διαφύλαξη του εθνικού συμφέροντος, αυτή η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να αναχαιτιστεί με την λαϊκή κινητοποίηση και την δημιουργία μιας πειστικής  εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης.”  

 

Σχόλια
One Response to “Παραστατίδης: Μόνη λύση η λαϊκή κινητοποίηση”
  1. Ο/Η Kilkis λέει:

    πλάκα με κάνεις κε Παραστατίδη;
    Όταν οι Τράπεζες έδιναν τα δάνεια εκεί που ΔΕΝ έπρεπε, δεν το έβλεπες να μιλήσεις;
    Όταν γίνονταν τα “χατήρια” του Σάλα που έπαιρνε “δάνεια” για να αγοράσει τις τράπεζες που τον “δάνειζαν”! δεν το έβλεπες;
    Όταν ο Λάτσης δημιουργούσε μέσω Eurobank αυτό το νοσηρό περιβάλλον στην ελληνική κοινωνία, δεν το έβλεπες;
    Πού ήσουν τα χρόνια που πέρασαν κε Παραστατίδη;
    Καλά τα λες τώρα αλλά γιατί να πιστέψουμε τις προθέσεις σου; Εκτός κι αν σε δούμε σε πιο “ακτιβιστικές” ενέργειες!!!

Σχολιάστε