My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Παραμύθι χωρίς δράκο

Του Τάσου Παππά.


Παρά το γεγονός ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν ότι η κυβέρνηση οργάνωσε την επιχείρηση Novartis για να συκοφαντήσει τους αντιπάλους της και διακινούν συντονισμένα υπαινιγμούς για συμμετοχή δικαστικών λειτουργών στη σκευωρία, από μια προσεκτική ματιά στις επίσημες ανακοινώσεις και στις δηλώσεις των ηγετών τους φαίνεται πώς δεν έχουν κοινή γραμμή αντιμετώπισης ως προς την ουσία.

Για παράδειγμα στη Ν.Δ δυσκολεύονται να μιλήσουν για σκάνδαλο και κάνουν λόγο για υπόθεση Novartis. Στο Κίνημα Αλλαγής όμως είναι σαφείς: «πρόκειται για σκάνδαλο» τονίζουν και απαιτούν να πέσει άπλετο φως. Ταυτοχρόνως στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν τα δικά τους στελέχη που ήταν σε θέσεις-κλειδιά την επίμαχη περίοδο και επιτίθενται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί στη φάση που κυβερνούσε τη χώρα η φαρμακευτική δαπάνη εκτοξεύθηκε στα ύψη.

Η στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι προφανής. Επιδιώκει να στρέψει τη συζήτηση από τον πυρήνα του σκανδάλου στις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ κατηγορώντας την για μεθοδεύσεις που παραπέμπουν στην Πολωνία (στην εξουσία εκεί βρίσκεται αδελφό κόμμα της Ν.Δ) και ζητώντας από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρέμβουν (με ποιο τρόπο άραγε;) για να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου που δέχεται σοβαρά πλήγματα. Σύμφωνα με τη Ν.Δ όσα έγιναν (αν έγιναν) από την Novartis δεν έχουν πολιτική σημασία, απλώς έχουμε να κάνουμε (αν φυσικά αποδειχθεί) με συνηθισμένες παραβατικές συμπεριφορές μεγάλων εταιρειών προκειμένου να κερδίσουν πόντους στο επιχειρηματικό παιχνίδι.

Έτσι, για τη Ν.Δ, είναι δευτερεύουσας σημασίας ότι αυτές οι παραβατικές πρακτικές αναπτύχθηκαν σε συγκεκριμένες συνθήκες. Οι αρμόδιοι πολιτικοί που είχαν το καθήκον να εποπτεύουν το χώρο τους όχι μόνο επέτρεψαν να γιγαντωθεί το φαινόμενο, αλλά το ανέχτηκαν και δεν έπραξαν τίποτε για να το περιορίσουν.

Προφανής όμως είναι και η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ (όχι πάντως και των συνιστωσών που συνεργάζονται μαζί του στο πλαίσιο του Κινήματος Αλλαγής). Προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι το σκάνδαλο στο χώρο της Υγείας αφορά μόνο την πενταετία 2004-2009, τότε δηλαδή που πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Καραμανλής. Ούτε πριν (επί Σημίτη) ούτε μετά (επί Γιώργου Παπανδρέου και με την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου) έγιναν πράγματα αξιόποινα από μέλη του πολιτικού προσωπικού.

Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε