My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουν οκτώ μήνες απλήρωτοι

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.» καταγγέλλει την επιχείρηση «ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ Α.Ε.» (πρώην ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ), που συνεχίζει να έχει τους εργαζόμενους απλήρωτους. Η επιχείρηση “εξακολουθεί να μας οφείλει 7-8 μισθούς, να ζητάει να κάνουμε υπομονή, να βάλουμε πλάτη και να μην εκτελέσουμε τις αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων, να μην διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας”, τονίζει το ΔΣ του σωματείου, προσθέτοντας στην ανακοίνωση τα εξής:

arvanitidis-622“Η εταιρεία μας γεμίζει με υποσχέσεις και ψέματα ενώ καθημερινά στρέφεται κατά του Σωματείου και των εργαζομένων κατηγορώντας μας ότι επιδιώκουμε την πτώχευση της εταιρείας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και να παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις. Σήμερα θέλουμε λύσεις, να πληρωθούμε όλους τους μισθούς μας.

Στην συμφωνία που κατέθεσε στο δικαστήριο (στις 15 Ιούνη) δεσμευόταν για την εξόφληση των δεδουλευμένων μέχρι τέλος Αυγούστου. Και ενώ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την καταβολή του Γενάρη με περίσσιο θράσος κατέθεσε αιτήματα ανακοπής, να μην μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Παρόλα αυτό ο κ. Καρυπίδης βρήκε τα χρήματα 1.200.000 για να «επενδύσει» στην ΠΑΕ ΑΡΗ. Αδειάζει τα καταστήματα από τα εμπορεύματα, «διαπραγματεύεται» την τύχη 1400 εργαζομένων προς όφελός της. Αυτό το διάστημα για να «εμποδίσει» και τους υπόλοιπους εργαζόμενους να μπουν στην επίσχεση εργασίας πληρώνει έναντι μισθού Φεβρουαρίου σε ορισμένους εργαζόμενους και φυσικά όχι σε όσους βρίσκονται σε επίσχεση. Το Υπουργείο Εργασίας έχει τεράστια ευθύνη που τόσο καιρό με τις προσπάθειες «συμφιλίωσης» έδινε το χρόνο στην εταιρεία να υλοποιήσει τα σχέδιά της

Το επόμενο διάστημα που θα ενταθεί η επίθεση της εταιρείας δηλώνουμε ότι δεν θα υποχωρήσουμε από τα αιτήματα μας. Kαλούμε τους συναδέλφους που ακόμη δεν έκαναν το βήμα, να μην συνεχίσουν να σκύβουν το κεφάλι να μην συναινέσουν στην εξαθλίωσή μας, για να σωθούν τα κέρδη του εργοδότη. Τους καλούμε να παλέψουμε μαζί για δουλειά με δικαιώματα, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, για μια αξιοπρεπή ζωή.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας
  • Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας
  • Την πλήρη ενημέρωση σχετικά με το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων.

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις με 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2016, με συγκέντρωση στις 9 π.μ. μπροστά από το κατάστημα στην Καρόλου Ντηλ και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης– κεφαλαίου -Ε.Ε. που καλεί το ΠΑΜΕ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 6μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.”

Σχολιάστε