My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Παραίτηση για λόγους αρχής

Την παραίτησή του από την Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για λόγους αρχής, υπέβαλε απόψε Δευτέρα ο Δημήτρης Κυριακίδης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Στο κείμενο της παραίτησής του υπογραμμίζει ότι η ιδιότητά του ως προέδρου και ως υποψήφιου δημάρχου δεν είναι ασυμβίβαστη εν τούτοις θεωρεί ότι είναι ηθικό του χρέος να παραιτηθεί καθώς δεν επιθυμεί να εκμεταλλευθεί το αξίωμα του προέδρου για πιθανά οφέλη κατά την προεκλογική εκστρατεία ούτε όμως και να καταστήσει ευάλωτο το θεσμικό αυτό αξίωμα σε προεκλογικές αντιπαραθέσεις.

Το κείμενο της παραίτησης:

“Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, αξιότιμοι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, αγαπητοί συνάδελφοι,

Η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς θα είναι και η τελευταία που θα διευθύνω. Υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου και καλώ το σώμα να την κάνει αποδεκτή.

Η απόφαση παραίτησής μου από την Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς συνδέεται με την κάθοδό μου ως υποψήφιου Δημάρχου Κιλκίς.

Παρά το γεγονός ότι η διπλή αυτή ιδιότητα δεν είναι ασυμβίβαστη, φρονώ ότι έχω ηθικό χρέος να παραιτηθώ, αφενός επειδή δεν επιθυμώ να εκμεταλλευθώ τη θέση του Προέδρου ώστε να αντλήσω πιθανά θετικά οφέλη κατά την προεκλογική μου εκστρατεία και αφετέρου επειδή δε θέλω να καταστήσω ευάλωτο το θεσμικό αξίωμα σε προεκλογικές αντιπαραθέσεις.

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι θέσεις και τα αξιώματα προσφέρονται μόνο για να υπηρετούμε τον πολίτη και το συμφέρον του τόπου μας, με υψηλή αίσθηση ευθύνης, και ότι οποιαδήποτε υπέρβαση οδηγεί σε φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας και πολιτικής φαυλότητας. Τέτοιου είδους φαινόμενα, ξεκάθαρα, είναι αντίθετα με τις πολιτικές μου αρχές.

Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Κιλκίς για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλλε ως επίσης και τη Δημοτική Παράταξη ”Άνοδος -7Πολις” για την τιμητική υπερψήφισή μου στο αξίωμα του Προέδρου.

Θέλω, τέλος, να ευχαριστήσω τους επικεφαλής των Δημοτικών Συνδυασμών, τα μέλη του Προεδρείου και όλους ανεξαιρέτως τους δημοτικούς συμβούλους για την άριστη συνεργασία που είχαμε τα τελευταία δύο χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο, ακόμα και για τις σκληρές συγκρούσεις αλλά και για τις γόνιμες παρεμβάσεις και συζητήσεις που διεξήχθησαν με γνώμονα την ωφέλεια του Δήμου μας.

Σας ευχαριστώ για τις χρήσιμες εμπειρίες που αποκομίσαμε και μοιραστήκαμε και θέλω να ζητήσω συγνώμη εάν άθελά μου κάπου έσφαλλα ή αδίκησα κάποιον συνάδελφό μου.

Τιμώντας στο ακέραιο την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου θα παραμείνω απλός δημοτικός σύμβουλος έως το τέλος της παρούσας δημοτικής περιόδου υπερασπιζόμενος, όπως πάντοτε, το καλό και το συμφέρον του Δήμου Κιλκίς.”

Σχολιάστε