My Twitter Feed

5 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Αλίρης

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αλίρης υπέβαλε την Παρασκευή 29 Απριλίου την παραίτησή του, γνωστοποιώντας  την απόφασή του εγγράφως και στον επικεφαλής του συνδυασμού «Παιονία Ισχυρή», με τον οποίο εκλέχτηκε, Χρήστο Γκουντενούδη.

Ήδη στη θέση του κ. Αλίρη ορκίστηκε την Τετάρτη 4 Μαΐου, από τον δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη, ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Γουμένισσας Βαγγέλης Καπετάνης.

Η ανακοίνωση

Με αφορμή τη παραίτησή του, ο κ. Αλίρης δημοσιοποίησε την ακόλουθη ευχαριστήρια ανακοίνωση:

«Στις 29 Απριλίου 2022 υπέβαλα την παραίτησή μου από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου στον Δήμο Παιονίας.

Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνδημότες μου που έξι φορές με τίμησαν με την ψήφο τους και με έστειλαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου να τους εκπροσωπήσω.

Ευχαριστώ τον πρώην Δήμαρχο και επικεφαλής του συνδυασμού “Παιονία ισχυρή” κ. Χρήστο Γκουντενούδη για τις θέσεις ευθύνης που επέλεξε για μένα και την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε.

Τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων που συνυπήρξαμε στα Δημοτικά Συμβούλια εργαζόμενοι ο καθένας από τη θέση του για τον Δήμο μας.

Εκφράζω τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου στο προσωπικό του Δήμου Διοικητικό και λοιπό, όπως της καθαριότητας, πρασίνου, εποχικό για τη συνεργασία μας. Συνέβαλαν στα όποια θετικά αποτελέσματα της μακρόχρονης θητείας μου.

Πολλές φορές ήμουν μπροστάρης σε αγώνες για τα δίκαια του τόπου μας. Υπήρξαν θετικά αποτελέσματα και κάποιες φορές μείναμε με τους αγώνες, οι οποίοι όμως κάποτε δικαιώνουν εκείνους που τους επιχειρούν για το καλό του τόπου και των πολιτών.

Πανθομολογούμενο είναι πως αγωνίστηκα με όλες τις δυνάμεις μου. Πιστεύω, πως οι πολίτες του Δήμου μας μου αναγνωρίζουν: αγωνιστική – μαχητική παρουσία, πολιτικό ήθος, αξιοπρέπεια, διαφάνεια χωρίς οικονομικές συναλλαγές στη διαχείριση και άσκηση της όποιας εξουσίας.

Τέλος, συγχαίρω τον πρώτο επιλαχόντα συντοπίτη μου Ευάγγελο Καπετάνη που με διαδέχεται και του εύχομαι από καρδιάς καλή θητεία και επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.»

Δήλωση του κ. Γκουντενούδη για την παραίτηση:

“Οι ενεργοί πολίτες των τοπικών κοινωνιών, που θέτουν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία της εξυπηρέτησης του κοινού συμφέροντος και της προαγωγής της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρέπει να γνωρίζουν ότι κάποτε επέρχεται και το τέλος αυτής της πορείας.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πέραν της ηλικίας η οποία αναμφίβολα προσθέτει εμπειρία και σοφία, υπάρχει και το ζήτημα της αλλαγής των προσώπων. Της αλλαγής της σκυτάλης στην εκπροσώπηση των συμπολιτών μας. Η νέα γενιά οφείλει να βγει στο προσκήνιο και εμείς οι παλαιότεροι έχουμε χρέος να δείξουμε αλλά και να διανοίξουμε τον δρόμο. Το ιδανικό είναι να υπάρχει μια συνεργασία κατά την μεταβίβαση της σκυτάλης και οι παλαιότεροι με την εμπειρία τους να ωθήσουν οι ίδιοι την αλλαγή αυτή, ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις των καιρών.

Αυτό ακριβώς έκανε στην πράξη ο Γιάννης Αλίρης.

Επί σειρά δεκαετιών προσφέροντας στην τοπική αυτοδιοίκηση από πολλές αιρετές θέσεις, τίμησε την ψήφο και την εντολή των συνδημοτών του και παράλληλα τήρησε στο ακέραιο τις αρχές και τα ιδανικά του και βεβαίως τις θέσεις της δημοτικής μας παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ», της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι.

Ένας άνθρωπος οικογενειάρχης με μπέσα, που γνωρίζει να τιμά τις φιλίες του όπως τιμά και την προσωπική του αξιοπρέπεια και το πλαίσιο αρχών με το οποίο πορεύθηκε τόσα χρόνια.

Τίμησε και τιμήθηκε από τους συνδημότες μας της αγαπημένης του Γουμένισσας και της Παιονίας ολόκληρης. Πρόσφερε ανιδιοτελώς στον τόπο και έβαλε την προσωπική του σφραγίδα σε σειρά παρεμβάσεων και έργων τα οποία συνέβαλαν τα μέγιστα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

Το αγωνιστικό του πνεύμα, η ακεραιότητα του χαρακτήρα και η μαχητικότητα που τον διακρίνει αποτελούν και θα αποτελούν φάρο για εμάς τους συνεργάτες του και παράδειγμα για τους νεότερους.

Είναι πραγματικά δύσκολο να πει κάποιος «τα παρατάω», όταν σχεδόν το ήμισυ της ζωής του ήταν παρών σε κάθε τι μεγάλο και μικρό αφορούσε τον τόπο.

Ο Γιάννης Αλίρης όμως με διαβεβαίωσε προσωπικά ότι θα είναι δίπλα μας, δίπλα στην παράταξη μας και δίπλα στον πολίτη και κυρίως στα νέα παιδία που είναι το μέλλον. Ο φέρελπις νέος Βαγγέλης Καπετάνης που τον αντικαθιστά στο δημοτικό συμβούλιο αποτελεί άξιο συνεχιστή και εκπρόσωπο των συνδημοτών μας.

Απευθύνω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Γιάννη τον Αλίρη για την συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια αλλά κυρίως για την φιλία του με την οποία με τίμησε και με τιμάει.

Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί για το καλό του τόπου μας, μέσα από άλλο μετερίζι πλέον και με το βλέμμα στραμμένο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.”

Σχολιάστε