My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Υπουργοί που μας ενδιαφέρουν

amanatidis-giannis

Παρέμειναν στη κυβέρνηση ο κιλκισιώτικης καταγωγής Γ. Αμανατίδης κι η Μ. Κόλλια – Τσαρουχά, ενώ υπουργοποιήθηκαν κι οι “γείτονες” Μ. Μπόλαρης και Θ. Τζάκρη σε ειδικού ενδιαφέροντος για το νομό Κιλκίς υπουργεία. 

Ο Γ. Αμανατίδης

Ο κιλκισιώτικης καταγωγής Γιάννης Αμανατίδης παρέμεινε στη νέα κυβέρνηση αναλαμβάνοντας χρέη υφυπουργού Εξωτερικών.

Ως γνωστόν, ο κ. Αμανατίδης ήταν μέλος και της πρηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά τον ανασχηματισμό της, τον περασμένο Ιούλιο.

Ο κ. Αμανατίδης γεννήθηκε το 1961 στο Κιλκίς, από γονείς εκπαιδευτικούς. Έζησε μέχρι το 1978 στην Τερπνή Σερρών.

Από το 1985 εργάζονταν ως δάσκαλος σε σχολεία της Καλαμαριάς. Το 1981 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Χημικών Πετρελαίου Καβάλας και το 1985 αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.

Παρέμεινε στο ΥΜΑΘ η κ. Κόλλια – Τσαρουχά

maria-kollia-tsarouxaΗ  Μαρία Ευστρατίου Κόλλια – Τσαρουχά ήταν η πρώτη γυναίκα βουλευτής του γειτονικού μας νομού Σερρών, το 2000, 2004, 2007 και το 2009 με τη ΝΔ και το 2012, ενώ μετά τη καταψήφιση του δεύτερου μνημονίου και της αντίστοιχης δανειακής σύμβασης, διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και προχώρησε στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, επανεξελέγη Βουλευτής Ν. Σερρών με τους ΑΝΕΛ.
Τον Μάιο (185 ψήφοι) και αντίστοιχα τον Ιούνιο (225 ψήφοι) του 2012 εξελέγη Στ’ Αντιπρόεδρος Βουλής.

Είναι μέλος στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης «SIEMENS».

Στο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Μ. Μπόλαρης

mpolarisΑπ` τον ίδιο νομό προέρχεται κι ο Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος ανέλαβε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σ` ένα υπουργείο με ειδικό ενδιαφέρον για το νομό μας.

Ο Μ. Μπόλαρης γεννήθηκε στις Σέρρες το 1958 και μετά τις σπουδές του στη Νομική του ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Ρούσβελτ στο Σικάγο (μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση), ασχολήθηκε με τη δικηγορία.

Εκλέγεται βουλευτής Σερρών με το ΠΑΣΟΚ από το 2004.Μετά τις εκλογές του 2009 διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

 Παραιτήθηκε από Υφυπουργός το Σεπτέμβριο του 2010 όταν αποδέχθηκε την πρόταση του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας.

Τον Ιούνιο του 2011 ορίσθηκε Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αρμοδιότητες την Κοινωνική Πρόνοια και την Ψυχική Υγεία.

Η “γειτόνισσα” Θ. Τζάκρη υφυπουργός Βιομηχανίας

theodora-tzakriΑπ` τον έταιρο γειτονικό μας νομό, αυτόν της Πέλλας προέρχεται η νέα υφυπουργός για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία γεννήθηκε και κατοικεί στα Γιαννιτσά. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το 2004 εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο ν. Πέλλας και γραμματέας της Βουλής για δύο κοινοβουλευτικές περιόδους.

Το 2007 και το 2009 επανεξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, όταν κι ανέλαβε υφυπουργός Εσωτερικών. Το 2012 εκλέχτηκε και πάλι βουλευτής Πέλλας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ σ` αυτές του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάστε