My Twitter Feed

6 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η Ειρήνη για τη μονάδα αποβλήτων -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δίωξη Καλεμκερίδη για καταγγελίες -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Παρέμβαση ΓΣΕΕ για μεταλλεία Χαλκιδικής

Μια παρέμβαση που σίγουρα θα συζητηθεί και θα προκαλέσει αντιδράσεις έκανε χθες η διοίκηση της ΓΣΕΕ στο θέμα των μεταλλείων της Μ. Παναγιάς Χαλκιδικής. Λίγες μέρες μετά τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν εκεί, η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για “προσωρινή διαταγή ανεργίας στα μεταλλεία Χαλκιδικής”, εκφράζοντας την διαφωνία της στην απόφαση προσωρινής διαταγής για παύση των εργασιών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική.

Στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση της ΓΣΕΕ τονίζει μεταξύ άλλων ότι «απαιτούμε την άμεση εκδίκαση της αίτησης αναστολής ώστε να κρίνει η Δικαιοσύνη επί της ουσίας τους ισχυρισμούς εκείνων που προσέφυγαν στα Δικαστήρια για την προστασία του περιβάλλοντος από το συγκεκριμένο μεταλλείο» και ότι «η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει και επιβάλλεται να συνδυαστεί με την προστασία της κοινωνίας και των θέσεων εργασίας, σήμερα μάλιστα που η ανεργία παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις”.

“Η αγωνία για το περιβάλλον είναι αναγκαία και θεμιτή όσο αναγκαία και θεμιτή είναι η διασφάλιση των 700 οικογενειών που εργάζονται και ζουν από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά και η διασφάλιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας», λέει η ανακοίνωση, καταλήγοντας: «Η Δικαιοσύνη που είναι αρμόδια να απαντήσει, πρέπει να το κάνει σύντομα. Μέχρι τότε όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να στερήσει κανείς τη δουλειά εκατοντάδων εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής, ούτε την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, ούτε βεβαίως την προσδοκία για συνέχιση της επένδυσης που σχετίζεται με την άμεση δημιουργία 1.300 επιπλέον θέσεων εργασίας στην περιοχή».

Σχόλια
4 Σχόλια to “Παρέμβαση ΓΣΕΕ για μεταλλεία Χαλκιδικής”
  1. Ο/Η Χ λέει:

    Aς δώσει κάποιος στους ευαίσθητους της ΓΣΕΕ τις φωτογραφίες από – όχι παλιά – την κατάρρευση της στοάς της 14/06/2012. Γιατί δε βγήκαν τότε να διατυμπανίσουν τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες τους; Γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν τότε να μάθουν αν κάποιος εργαζόμενος ήταν στη στοά; Υπό ποιες συνθήκες κατέρρευσε η στοά, κλπ? Επιλεκτικότατη λοιπόν η παρέμβασή τους αυτή – πολλά, μα πάρα πολλά ερωτήματα μας γεννά!

    και βεβαίως βεβαίως για τον ξυλοδαρμό γυναικών και άλλων τσιμουδιά στην ανακοίνωση !

    τώρα τι συνειρμούς να κάνει το φτωχό το μυαλό;

  2. Ο/Η Σ. Δημητριάδης. λέει:

    “Η αγωνία για το περιβάλλον είναι αναγκαία και θεμιτή” (ΓΣΕΕ). Ως εκεί όμως. Όχι και να μετατραπεί η αγωνία σε διεκδίκηση ή σε εμπόδιο για την πραγματοποίηση των χρυσοφόρων για κάποιους λίγους “επενδύσεων”. Άλλωστε τι τους νοιάζει αυτούς που βγάζουν τέτοιες ανακοινώσεις για το περιβάλλον στη Χαλκιδική (ή στη Θράκη ή στο Κιλκίς). Δικό τους είναι; Όχι βέβαια, ας πάει λοιπόν στα κομμάτια. Αφορά εξάλλου κάποιες “απόμακρες περιοχές”, όπως πολύ αποκαλυπτικά για τον τρόπο που μας βλέπουν έγραψε κάποιο μεγαλοστέλεχος του ΙΓΜΕ. Αλλά για τις θέσεις εργασίας, όλα κι’ όλα, εκεί κέρβεροι οι της ΓΣΕΕ. Ούτε σκέψη βέβαια για στάθμιση των κερδών και των ζημιών, ούτε σκέψη και για τις δυνητικές απώλειες θέσεων εργασίας, καθώς και για την δυνατότητα αναζήτησης μη καταστρεπτικών για το περιβάλλον και πιο αποδοτικών εναλλακτικών βιοποριστικών διεξόδων, αν όχι άμεσα, τουλάχιστον όμως στο εγγύς μέλλον.
    Ανεπανόρθωτες ζημιές στο περιβάλλον της Χαλκιδικής, της Θράκης και του Κιλκίς είναι παντελώς αδιάφορες γι’ αυτούς που ζουν στην Αθήνα. Δυστυχώς.
    Σ.Δ.

    • Ο/Η eυα λέει:

      μονο που στην Αθηνα επεσε πολυ “λορδα” και καταλαβαινουν την αξια της εργασιας και του μεροκαμματου. για εσας , κυριε καθηγητα απωλειες εργασιας ειναι μονο “οι Αλλοι” λιγο φασιστηκο μου ακουγετε, εξαλου δεν ειδαμε και παλια στο χωριο μου , την ολυμπιαδα να χανωντε αλλες θεσεις εργασιας . το αντιθετο.Κυριε καθηγητα. με τα λεφτα απο την εργασια κναμε και τουριστικα σπιτια και ειμαστε αυτην την στιγμη fool ( απανταω μονο για μας τους Χαλκιδικιωτες, δεν ανακατευομαι για την περιοχη του Κιλκις, ειναι δικο σας θεμα). Εσεις , η περιοχη της Χαλκιδικης ειναι δικη σας? οχι, βεβαια.αρα θα μπορουσα να σας γραψω bac off απο εμας. Παρακαλω.

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ευα, εμείς εδώ στο Κιλκίς λέμε:όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα ,η φωτιά θα έρθει και στο δικό σου!!!!Στη Χαλκιδικη εσύ και οι ομοιδεάτες σου λέτε:ας καεί,θα πάρω την αποζημίωση απο την ασφάλεια!Μόνο που σας διαφεύγει μία λεπτομέρεια,η φωτιά θα τα καταστρέψει ΟΛΑ,και τίποτε ΔΕΝ μπορεί να γίνει όπως ήταν πριν την φωτιά και θα είσαι αναγκασμένη να ζεις μέσα στις σταχτες!!!
    Οσο για το αν η Χαλκιδική είναι δική μας σου απαντώ:ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!!!!!!!Αυτήν η γη είναι δική σας και δική μας!!!!!

Σχολιάστε