My Twitter Feed

14 Ιουνίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παρέμβαση για τα θέματα του ΑΕΙ -

Τρίτη, 14 Ιουνίου, 2022

11.06.22: Μια ξεχωριστή μέρα! -

Κυριακή, 12 Ιουνίου, 2022

Στρατιωτικοί: Χορτάσαμε από λόγια! -

Σάββατο, 11 Ιουνίου, 2022

Κιλκίς: Εξιχνίαση μεγάλης κλοπής -

Παρασκευή, 10 Ιουνίου, 2022

Μυσταγωγική συναυλία για τον Μίκη  -

Παρασκευή, 10 Ιουνίου, 2022

Ανάγκη για νέες δομές Πρόνοιας -

Παρασκευή, 10 Ιουνίου, 2022

Επίσκεψη Αμυρά στο Νομό Κιλκίς -

Πέμπτη, 9 Ιουνίου, 2022

Στίβος: Τα πιο πετυχημένα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 6 Ιουνίου, 2022

Παρέμβαση για τα θέματα του ΑΕΙ

Τη πικρή γεύση της διάψευσης και της εγκατάλειψης δοκιμάζουν οι φοιτητές, καθηγητές και διοικητικά στελέχη του τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης στο Κιλκίς, του Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ομάδα Παρέμβασης Κιλκίς (ΟΠΚ), προσθέτοντας ότι και “η μικρή μας κοινωνία αγνοεί το έργο που επιτελείται δίπλα της”.

Παραθέτωντας τα άλυτα προβλήματα του πρώην τμήματος ΤΕΙ και νυν ΑΕΙ, η ΟΠΚ ζητά έναν “ουσιαστικό διάλογο όλων των εμπλεκομένων για τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες που πρέπει να δημιουργηθούν ώστε να καταστεί η πόλη μας φιλόξενη για τους φοιτητές”.

Η σχετική ανακοίνωση της ΟΠΚ έχει ως εξής:

“Πριν από είκοσι και πλέον χρόνια το Κιλκίς δέχτηκε με ενθουσιασμό να φιλοξενήσει το τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης τότε, του Διεθνούς Πανεπιστημίου σήμερα.

Εκατοντάδες φοιτητές, λαμπροί καθηγητές και ευσυνείδητα διοικητικά στελέχη σήμερα μετά από τόσα χρόνια, και έχοντας ακούσει αμέτρητες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια, έχουν την πικρή γεύση της διάψευσης και της εγκατάλειψης. Στις παρυφές της πόλης του Κιλκίς ακόμα περιμένουν να αισθανθούν τη θαλπωρή του έμπρακτου ενδιαφέροντος των τοπικών ταγών, που θα ενσωματώσει την καινοτόμα και δημιουργική σκέψη των 600 περίπου φοιτητών στο γίγνεσθαι της μικρής μας πόλης, και την καλύτερη στο είδος της σχολή θα τη μετατρέψει σε πρεσβευτή του νομού.

Η μικρή μας κοινωνία αγνοεί το έργο που επιτελείται δίπλα της, όπως δεν μπορεί να δικαιολογήσει γιατί και εκείνοι μας προσπερνούν προτιμώντας να πηγαινοέρχονται στη Θεσσαλονίκη αντί να κατοικούν στην πρωτεύουσα του νομού μας.

Διερωτήθηκε άραγε γιατί, χρόνια τώρα, δεν φροντίσαμε να φτιάξουμε ένα μικρό κόμβο στη διασταύρωση του δρόμου που οδηγεί στη Σχολή με τον δρόμο Κιλκίς – Μεταλλικό ή γιατί κανείς δεν ασχολείται με το πρόβλημα ότι η Σχολή κινδυνεύει να απογυμνωθεί από διοικητικό προσωπικό και αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα ή γιατί δεν πετύχαμε να συνυπάρξει η φοιτητική ζωή με τη δική μας καθημερινότητα;

Εμείς τα τρία τελευταία χρόνια παρεμβήκαμε σε τοπικούς φορείς και παράγοντες για:τη διεκδίκηση της μεταφοράς ή της ίδρυσης ενός δεύτερου τμήματος (ιδανικά συνδεδεμένου ως προς το αντικείμενο με την τοπικήανάπτυξη), κάτι που πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει τους ιθύνοντες του Διεθνούς Πανεπιστημίου να αντιμετωπίζουν με ενδελέχεια ταπροβλήματα του εδώ παραρτήματος.

Την επίλυση επιτέλους των προβλημάτων πρόσβασης στη σχολή (οδικός κόμβος, ποδηλατόδρομος, τακτικότερη συγκοινωνία)

Ουσιαστικό διάλογο όλων των εμπλεκομένων για τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες που πρέπει να δημιουργηθούν ώστε να καταστεί η πόλη μας φιλόξενη για τους φοιτητές της Σχολής και δημιουργία μόνιμης δομής διασύνδεσης Δήμου –Σχολής

Αναμένουμε ακόμα την ενεργοποίηση των αρμοδίων του Νομού Κιλκίς. Περιμένουμε και προσδοκούμε.”

Σχολιάστε