My Twitter Feed

28 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Κι οι περιπατητές ενάντια στη μονάδα -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Διακοπές ρεύματος σε 22 οικισμούς -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Τα βρόντηξε ο Γ. Μιχαηλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δήμος Παιονίας: Μην ρυπαίνετε -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Aντικατάσταση δικτύων ύδρευσης -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Παρέδωσε κι ο Γ. Γεωργαντάς

georgantas-loverdos3-001Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η τελετή παράδοσης – παραλαβής στη νέα πολιτική ηγεσία.

Ο απερχόμενος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος και οι απερχόμενοι υφυπουργοί Γεώργιος Γεωργαντάς και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, παρέδωσαν τους σχετικούς φακέλους και ενημέρωσαν τον νέο υπουργό Αριστείδη Μπαλτά και τους αναπληρωτές υπουργούς Τάσο Κουράκη και Κώστα Φωτάκη.

georgantas-loverdos2Ο νέος υπουργός Παιδείας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “το θέμα της Παιδείας είναι τεράστιο, δεν φταίει μόνο η απερχόμενη κυβέρνηση για τα προβλήματα. Η Παιδεία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ευκαιριακά. Θέλουμε να προχωρήσουμε σε βαθιές αλλαγές. Αλλά οι αλλαγές απαιτούν χρόνο αν όχι χρόνια. Το πρόβλημα το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε άμεσα είναι η ανθρωπιστική καταστροφή σε ό,τι αφορά τη διάσταση της Παιδείας και παράλληλα να ξεκινήσουμε έναν ευρύτατο διάλογο για τις ουσιαστικότερες και βαθύτερες αλλαγές.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα ηγεσία του υπουργείου, επισημαίνοντας ότι η παράδοση γίνεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή. Καταλήγοντας, ο κ. Λοβέρδος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους για τη georgantas-loverdosσυνεργασία τους. Η αποστροφή του, πάντως, ότι «δεν ρωτήσαμε ποτέ την πολιτική σας τοποθέτηση» προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα των υπαλλήλων.

Την απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου ευχαρίστησε και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης. «Η αντιπολίτευση που ασκήσαμε στηρίχθηκε στις αρχές και τις αξίες της αριστεράς. Αγωνιστήκαμε για ένα σχολείο, δημόσιο, δωρεάν και υψηλού επιπέδου. Και οι τρεις αυτές ιδιότητες έχουν υπομονευθεί. Το επίπεδο της Παιδείας που παραλαμβάνουμε είναι αντίστοιχο με τις ανάγκες της κοινωνίας» τόνισε, ενώ υπογράμμισε πως θα τηρηθούν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης.

Σχολιάστε