My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Παράτυπα σε ΤΕΒΕ οι επαγγελματίες του Ευρωπού

europos-kilkisΠαρά το γεγονός ότι ο Ευρωπός έχει πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους οι εμποροεπαγγελματίες του οικισμού είναι υποχρεωμένοι ν` ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ).

Το απαράδεκτο, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, αυτό γεγονός απασχόλησε συνάντηση με επαγγελματίες του Ευρωπού που είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παύλος Τονικίδης, σ`εντευκτήριο του χωριού, με πρωτοβουλία του τοπικού Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου.

Ο Ευρωπός σύμφωνα με την προηγούμενη απογραφή είχε πάνω από 2.000 κατοίκους, οπότε η ασφάλιση στον ΟΑΕΕ ήταν υποχρεωτική. Η απογραφή του 2011, όμως, έδειξε πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων, οπότε οι εμποροεπαγγελματίες της περιοχής ζητούν να έχουν την ευχέρεια να επιλέγουν οι ίδιοι  ασφαλιστικό φορέα.

Ο κ. Τονικίδης πληροφόρησε τους παρισταμένους ότι το θέμα αφορά και άλλες περιοχές της χώρας και ήδη τα επιμελητήρια συντονίζονται ώστε να υπάρχει ειδική νομοθετική ρύθμιση.

Κατά τη συζήτηση έγινε σαφές ότι αυτό που σίγουρα θα πρέπει  να επιδιωχθεί είναι, η επιλογή ασφαλιστικού φορέα κατά επάγγελμα και όχι με γενική ρύθμιση. Υπάρχουν δηλαδή επαγγέλματα όπου η έδρα τους θεωρείται μεν ο οικισμός με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων αλλά η δραστηριότητα και η εμβέλεια τους να ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του, σ` αντίθεση με άλλα επαγγέλματα που το «προϊόν» περιορίζεται στα όρια του οικισμού.

Στη συζήτηση κατατέθηκαν επίσης απόψεις από πολλούς εμποροεπαγγελματίες για την τόνωση της αγοράς  και την διασφάλιση του υγιούς επιχειρείν  για το παρόν και το μέλλον.

Στο τέλος συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στο αμέσως προσεχές διάστημα με πρόσκληση των εμποροεπαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής.

Μεταξύ άλλων, παρόντες στη συνάντηση ήταν, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Αλέξανδρος Βαπορίδης και το μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου, Σωτήριος Τσέτος.

 

Σχολιάστε