My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Παράλληλη λαϊκή αγορά στο Κιλκίς

Παράλληλη λαϊκή αγορά θα λειτουργήσει στην πόλη του Κιλκίς από το Σάββατο 17 Οκτωβρίου  και μέχρι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, με απόφαση του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη. 

Η αγορά θα καταλαμβάνει χωροταξικά:

– τμήμα της οδού Ν. Παναγιώτου από τη διασταύρωσή της με την οδό Θεσσαλονίκης έως τη διασταύρωσή της με την οδό Τσιρογιάννη,

– τμήμα της οδού Παπαθεοφίλου από τη διασταύρωσή της με την οδό Επτανήσου έως τη διασταύρωσή της με την οδό Ταμπάκη,

– τμήμα της οδού Γ. Καπέτα από τη διασταύρωσή της με την οδό Επτανήσου έως τη διασταύρωσή της με την οδό Ταμπάκη και

– τμήμα της οδού Ταμπάκη από τη διασταύρωσή της με την οδό Παπαθεοφίλου έως και τη διασταύρωσή της με την οδό Γ. Καπέτα.

Η δυνατότητα ανάπτυξης παράλληλης λαϊκής αγοράς προβλέπεται από την ένταξη του Δήμου Κιλκίς στο δεύτερο επίπεδο των προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ, επιτρέπεται η συμμετοχή των πωλητών σε ποσοστό 50% και η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους (πωλητές, καταναλωτές και κοινό). Η απόσταση ασφαλείας είναι το ενάμισυ μέτρο μεταξύ των ατόμων ενώ συνιστάται προσοχή ώστε να μην δημιουργούνται εστίες συγχρωτισμού με σχηματισμό ουράς άνω των πέντε ατόμων.

 Οι θέσεις που καταλαμβάνουν οι επαγγελματίες και παραγωγοί εθιμοτυπικά δεν ισχύουν και υποχρεούνται να μετακινηθούν όλοι οι συμμετέχοντες, ώστε να προκύψει η συγκεκριμένη απόσταση.

Οι συμμετέχοντες στις λαϊκές αγορές, υποχρεούνται να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να προτρέπουν τους πελάτες να μην αγγίζουν τα προϊόντα και όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο να τους προμηθεύουν με αντισηπτικό υγρό ή και γάντια μιας χρήσης.

Μετά το πέρας της λαϊκής αγοράς, όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να απομακρύνουν όλα τα απορρίμματα τους και να παραδώσουν το χώρο που χρησιμοποίησαν απόλυτα καθαρό από απορρίμματα και υπολείμματα προϊόντων.

Υπεύθυνοι για την τήρηση των έκτακτων μέτρων είναι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Π.Ε. Κιλκίς, η Ελληνική Αστυνομία και ο Δήμος Κιλκίς.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση μη συμμόρφωσης στα έκτακτα μέτρα, θα γίνεται απομάκρυνση του επαγγελματία ή του παραγωγού άμεσα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το αρμόδιο Τμήμα του Δήμου Κιλκίς στα τηλέφωνα 23413 52251 και 23413 52230.

Στις λαϊκές αγορές της πόλης του Κιλκίς  συμμετέχουν συνολικά 240 παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές που έχουν ανανεώσει τις άδειές τους.

 

 

 

Πίνακας συμμετεχόντων επαγγελματιών πωλητών υπαιθρίου εμπορίου

 

 

 

 

                                                                          

                                                                           

Σχολιάστε