My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Παράδειγμα, το ιατρείο Σκρά

Το Αγροτικό Ιατρείο Σκρα αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα εθελοντισμού, τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης, σε ανακοίνωσή του, η οποία έχει ως εξής:

“Την Δευτέρα 29 Απριλίου παρευρεθήκαμε στα εγκαίνια του αγροτικού ιατρείου του Σκρα. Θέλουμε να συγχαρούμε τη δραστήρια διοίκηση και τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Σκρα για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την επίτευξη αυτού του έργου .

Ανέδειξαν στην πράξη την σπουδαιότητα του εθελοντισμού , ενός θεσμού που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων. Θεσμού που στοχεύει στο συλλογικό όφελος και στη συμμετοχή στα κοινά. Στην εποχή μας ο εθελοντισμός μπορεί να αναπληρώσει τα κενά που δημιουργεί η αδυναμία του κράτους και η οικονομική κρίση.

Για την δημοτική μας παράταξη ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς ένας όρος ή αυτό που ονομάζουμε, μια «καλή πράξη». Είναι μια πολυμορφική διαδικασία που επιδρά εποικοδομητικά στο κοινωνικό σύνολο και στο περιβάλλον. Είναι στάση ζωής και αφορά όλους μας.

Μπορεί μια εθελοντική δράση να στοχεύει στην πρόσκαιρη αντιμετώπιση ενός προβλήματος, αλλά πολλές φορές αντιμετωπίζει και τα αίτια που το δημιούργησαν.

Ο εθελοντισμός είναι ο δρόμος μέσω του οποίου ο ενεργός δημότης ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή, προσφέροντας ανιδιοτελώς στο συνάνθρωπο και στο τόπο.

Για εμάς ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας δρόμος, είναι ο μονόδρομος που οδηγεί στον δήμο του «Ενεργού Δημότη», που οδηγεί στην Παιονία της συμμετοχής και της συνεργασίας.”

Σχολιάστε