My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο παπάς της Φυσκας εψαχνε για λιρες στο Ιερο!

Ο παπάς, ο επίτροπος και άλλοι τέσσερις κάτοικοι της Φύσκας έσκαβαν στο ιερό του ναού του Προφήτη Ηλία, στο χωριό, αναζητώντας χρυσές λίρες!

Το πρωτοφανές γεγονός αποκαλύφθηκε όταν κάτοικοι του χωριού που άκουσαν θόρυβο από κομπρεσέρ μέσα από την εκκλησία, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ειδοποίησαν την Αστυνομία. Αμέσως οι αστυνομικοί που έφτασαν εκεί συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 53χρονο παπα-Βασίλη,  ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και ανέλαβε την ευθύνη για την παράνομη ανασκαφή. Οπως είπε, είχε πληροφορίες ότι πίσω από την Αγία Τράπεζα υπήρχε κρυμμένος θησαυρός με λίρες από την εποχή της τουρκοκρατίας και παλαιότερα!
Οι δράστες είχαν σκάψει ένα λαγούμι, διαμέτρου ενός μέτρου και βάθους δύο μέτρων, και εκτιμούσαν ότι μερικά μέτρα πιο κάτω θα έβρισκαν τον “θησαυρό”!
Χθες το πρωί συνελήφθη και  ο 53χρονος Δ.Α., επίτροπος της εκκλησίας, ενώ αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα, που φέρονται ως συνεργοί. Ο παπα-Βασίλης κατάγεται από τη Φύσκα, και εκτός απ` το χωριό λειτουργούσε και στον γειτονικό Σπουργίτη.
Η εκκλησία του Προφήτη Ηλία χρονολογείται στο 1854 και αποτελεί ένα από τα πιο σπουδαία μεταβυζαντινά μνημεία της ευρύτερης περιοχής Φύσκας, στην οποία δρουν κατά καιρούς σκάβοντας για θυσαυρούς χρυσοθήρες και αρχαιοκάπηλοι.

Σε αργία επ` αόριστον

Με ανακοίνωσή της, η Μητρόπολη Κιλκίς γνωστοποιεί ότι μετά από την ενημέρωση που είχε από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς για τον “χρυσοθήρα” ιερέα, ο μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ έθεσε σε αργία επ΄αόριστον τον εν λόγω κληρικό “μέχρι της πλήρους διευθετήσεως του εν λόγω θέματος”, και ταυτόχρονα απέλυσε απ` τη θέση του, τον εκκλησιαστικό επίτροπο.
Σχολιάστε