My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΠΑΜΕ: Για εκλογές των εκπαιδευτικών

Με αφορμή τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στο χώρο των εκπαιδευτικών του νομού μας, το ΠΑΜΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) χαιρετίζει τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις Γενικές Συνελεύσεις και ευχαριστεί όσους και όσες στήριξαν το ψηφοδέλτιό της στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 88η ΓΣ της ΔΟΕ και το 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ Κιλκίς, ΠΕ Παιονίας και στην ΕΛΜΕ Κιλκίς.

Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι για πρώτη φορά συγκροτήθηκε ψηφοδέλτιο στο Σύλλογο του Κιλκίς, ενώ τα ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών ενισχύθηκαν και με νέους υποψήφιους.

Τα στοιχεία αυτά, μαζί με τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των εκλογών, είναι ένα βήμα στην προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού κινήματος στο Κιλκίς συνολικά και του εκπαιδευτικού κινήματος ειδικότερα.

Τα τελευταία χρόνια οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και σε τοπικό, είναι κατώτερες των περιστάσεων. Με τη στάση τους έχουν γίνει στηρίγματα της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των Κυβερνήσεων και των εκπροσώπων τους στην τοπική διοίκηση. Γι’ αυτό στο Κιλκίς «δεν κινείται φύλλο» και δεν γίνεται καμία προσπάθεια να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση. Χαρακτηριστική ήταν η φετινή Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση όπου συγκεντρώθηκαν στο εργατικό κέντρο μόλις 4 άτομα.

Οι μόνες δυνάμεις που κρατάνε ψηλά τη σημαία του αγώνα, που βρίσκονται στο δρόμο διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων είναι οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Είναι οι συνδικαλιστές που παλεύουν να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης, ώστε τα Σωματεία και οι Ομοσπονδίες να είναι μαχητικά όπλα των εργαζόμενων.

Γι’ αυτό είναι ανάγκη να αυξηθεί η συμμετοχή των εργαζόμενων στις συλλογικές διαδικασίες, στις Γενικές Συνελεύσεις, στις κινητοποιήσεις, στους αγώνες. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και απέναντι στις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, που στήνονται, να καταδικάσουν με ενιαίο πολιτικό και συνδικαλιστικό κριτήριο την αντιλαϊκή πολιτική παντού!

Στους αγώνες, στα Σωματεία, στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, στις ευρωεκλογές, όπου μας δοθεί η ευκαιρία!”

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί σε ΣΕΠΕ Κιλκίς, ΣΕΠΕ Παιονίας και ΕΛΜΕ Κιλκίς.

Σχολιάστε