My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

“Παλιά” τα κρούσματα ηπατίτιδας

Τα δυο περιστατικά ηπατίτιδας Α που νοσηλεύονται  στην Παιδιατρική και την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς, είναι από τα οκτώ κρούσματα που νοσηλεύτηκαν στην αρχές Αυγούστου.

nosokomeio-kilkis-002Αυτό διαβεβαίωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διοικήτρια του Ιδρύματος, Μαρία Βλάχου, η οποία ενημέρωσε επί του θέματος και τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Στρατή Πλωμαρίτη.

Προηγουμένως, σε δηλώσεις του στο ίδιο πρακτορείο ειδήσεων, ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Αχιλλέας Καλεμκερίδης, είπε ότι τα εν λόγω περιστατικά  -ένα παιδί 6 ετών και ένα αγόρι 16 ετών- νοσηλεύτηκαν προ δεκαημέρου, προερχόμενα από τον καταυλισμό προσφύγων της Νέας Καβάλας, ενώ προ διμήνου υπήρξε και κρούσμα φυματίωσης από το κέντρο φιλοξενίας του Χέρσου.

“Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, το 2015 πανελλαδικά καταγράφηκαν 62 κρούσματα ηπατίτιδας Α, ενώ τον Ιούνιο του 2016 πανελλαδικά τα κρούσματα ήταν 15 σε έναν πληθυσμό 10 εκατομμυρίων. Τώρα, μέσα στον Αύγουστο, έχουμε 12 περιστατικά σε έναν πληθυσμό 2.000. Πόσα θα πρέπει να είναι για να θεωρηθούν πολλά;” αναρωτήθηκε ο κ Καλεμκερίδης.

Από τη πλευρά του, ο κ. Πλωμαρίτης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει κινήσει διαδικασία από τότε που σημειώθηκαν τα οκτώ περιστατικά ηπατίτιδας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα κινηθεί και στην παρούσα φάση.

Στην ερώτηση αν τα 10 κρούσματα σε ένα μήνα είναι πολλά, απάντησε: “Και τα οκτώ είναι πολλά. Η ηπατίτιδα Α είναι θέμα δημόσιας υγείας και πρέπει να βρεθεί η πηγή μετάδοσης. Μεταδίδεται από αυτά που τρώμε και πίνουμε. Τα φαγητά δεν παρασκευάζονται στον καταυλισμό προσφύγων. Θα πρέπει να διερευνηθούν οι συνθήκες στον καταυλισμό, μήπως μολύνεται το νερό από λύματα. Αυτό όμως είναι θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ και των δομών υγείας της Περιφέρειας”.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε