My Twitter Feed

1 Μαρτίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αγωνία μικροπωλητών για λαϊκές -

Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Συγκίνηση για εκδημία Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Και συνταξιούχοι υπέρ Καλεμκερίδη -

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΙΝΑΛ: Στηρίξτε τους δικηγόρους -

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Πήρε εξιτήριο ο κ. Εμμανουήλ -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Γουμένισσα: Τα μεγάλα αιτήματα -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Ξανά σε μονοψήφιοι νούμερο -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Παλιά ομαδικά παιχνίδια

paidia-paixnidiΟ Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς θα διοργανώσει   φέτος το καλοκαίρι στο Λαογραφικό Μουσείο μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα με κεντρικό θέμα  τα παλιά ομαδικά  παιχνίδια.

Tο παιχνίδι είναι βασικός παράγοντας κοινωνικοποίησης, µέσο έκφρασης και επικοινωνίας και αναπόσπαστο µέρος της ανάπτυξης του παιδιού. Το παιδί έχει, από την ίδια τη φύση, την ανάγκη να ερευνήσει, να δοκιµάσει καινούρια πράγµατα, να κινηθεί ελεύθερο στην αυλή, στο δρόµο,  να έρθει σε επαφή µε τη φύση, το χώµα που τείνει να εξαφανιστεί πλέον από τις µεγάλες πόλεις. Επιθυµεί να παίζει έξω. Όµως οι χώροι που µπορεί το παιδί να ικανοποιήσει την ανάγκη του αυτή είναι λιγοστοί. Στις µέρες µας, είτε λόγω έλλειψης χρόνου των παιδιών  και των γονιών τους είτε λόγω έλλειψης ελεύθερων χώρων, πολλά παιδιά παίζουν µόνα τους στα διαµερίσµατα µε µοναδικό συµπαίκτη το παιχνίδι αντικείμενο. Ας δώσουµε, λοιπόν, στα παιδιά τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν αυτή την έµφυτη ανάγκη τους, που εκτός από την ευχαρίστηση, τους προσφέρει κι άλλα πολλά σηµαντικά οφέλη για την ψυχοσωµατική τους ανάπτυξη. Η καλύτερη επιβράβευση είναι να δούµε τα παιδιά, να παίζουν στις γειτονιές τους ή όπου αλλού µπορούν,  τα παιχνίδια  που έπαιζαν και οι γονείς τους, οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους. Να τα κάνουν και δικά τους παιχνίδια.

Αυτή την ευκαιρία θα τη δώσει στα παιδιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λαογραφικού Μουσείου  του  ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς. Το πρόγραμμα  απευθύνεται σε  παιδιά ηλικίας  6-12 ετών.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 1 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου 2013  στον αύλειο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου .

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να παίξουν ομαδικά παιχνίδια όπως τζαμί, μπίλιες, αγαλματάκια, καλημέρα βασιλιά, πεντόβολο, τρίλιζα, κουτσό, τσέρκι, διελκυστίνδα, ένα-δύο-τρία κόκκινο φως κ.α.

 Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  μπορούν να  δηλώσουν συμμετοχή στην κ. Ευδοκία Κομπινόγλου,  στο  τηλέφωνο 23410-22343 τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Δελτίο τύπου από ΟΠΟΝΓΑ Κιλκίς

Σχολιάστε