My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Παιονία: Συμμετοχή σε πρόγραμμα

sionidisΓια τις ανάγκες της 1ης διακρατικής συνάντησης του ευρωπαϊκού προγράμματος GRUNDTVIG-Partnerships στο οποίο συμμετέχει ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ, ταξίδεψαν στην Potenza της Ιταλίας οι κκ Κωνσταντίνος Σιωνίδης  (Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών) και Απόστολος Καραγιαννόπουλος (Προϊστάμενος Τμήματος Διοικητικής Μέριμνας).

Το θέμα του προγράμματος είναι η Ανοικτή Διακυβέρνηση  στην Ευρώπη (Open Government in Europe) με συντονιστή τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό EURONET από την Ιταλία και συμμετέχοντες εταίρους οργανισμούς από άλλες 11 ευρωπαϊκές χώρες. Την προετοιμασία των συμμετεχόντων καθώς τη γενική εκπαιδευτική υποστήριξη του προγράμματος έχει η Επιμορφωτική Κιλκίς Μον.Ε.Π.Ε.

Κατά τη διάρκεια της 1η συνάντησης οι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων οργανισμών είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να παρουσιάσουν στην ομάδα τους στόχους και τις αρμοδιότητες που διεκπεραιώνει ο κάθε οργανισμός. Η συνάντηση αυτή πέρα από τη γνωριμία των εταίρων είχε κύριο σκοπό τον πλήρη προγραμματισμό υλοποίησης των δραστηριοτήτων του σχεδίου αλλά και τον διαχωρισμό αρμοδιοτήτων ανά φορέα. Έτσι, καθορίστηκαν οι έρευνες και δραστηριότητες που θα αναλάβει ο κάθε φορέας σε σχέση με την Ανοικτή Διακυβέρνηση στην Ευρώπη.

Για τους σκοπούς του προγράμματος πρόκειται να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα στο Διαδίκτυο όπου θα αναρτώνται όλες οι σχετικές εργασίες, δημοσιεύσεις και προϊόντα του σχεδίου. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό κάθε φορέας θα υλοποιήσει στην χώρα του εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τη συμμετοχή ομάδων ενεργών πολιτών ώστε να τους βοηθήσει να κατανοήσουν και χρησιμοποιήσουν τη διαδικασία της Ανοικτής Διακυβέρνησης, γεγονός που θα συμβάλλει σε τοπικό επίπεδο. Επίσης κάθε φορέας θα ενημερώσει τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης για τις καλές πρακτικές Ανοικτής Διακυβέρνησης που μπορούν να αξιοποιήσουν και θα μεταφέρει χρήσιμες οδηγίες σε σχέση με τη χρήση καινοτόμων εργαλείων που σχετίζονται με την Ανοικτή Διακυβέρνηση.

Γενικότερα, όλοι οι εταίροι θα εργαστούν για το σχέδιο έχοντας υπόψη ότι οι κύριοι στόχοι του σχεδίου είναι: 1. Διακήρυξη της ανοικτής διακυβέρνησης 2. Ενεργός Πολιτότητα 3. Η Ποιότητα της Ζωής και 4. Η Αξιοποίηση της Τεχνολογίας.

Αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα προϊόντα που θα δημιουργηθούν μέσω του σχεδίου (π.χ. ηλεκτρονικό βιβλίο, πλατφόρμα στο web, χρήσιμοι οδηγοί, περιοδικές εκδόσεις, φυλλάδια κ.ά.)  θα δημοσιευτούν στην αγγλική και σε όλες τις εθνικές γλώσσες των συμμετεχουσών χωρών με σκοπό την ευκολότερη χρήση τους. Ο Δήμος Παιονίας πέρα από τη συμμετοχή του στα υπόλοιπα κοινά προϊόντα, θα είναι υπεύθυνος –μαζί με τους φορείς από την Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Εσθονία και Πορτογαλία-  για την εκπόνηση του «Οδηγού με στόχο την ενεργό πολιτότητα».

Πέρα από τα όσα συζητήθηκαν για τον προγραμματισμό του σχεδίου,  οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν όμορφα μέρη στην πόλη της Potenza αλλά και στην πόλη Matera και να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την Ιταλική φιλοξενία. Αναφέρεται ότι η επόμενη εκπαιδευτική συνάντηση θα υλοποιηθεί  το πρώτο δεκαήμερο του  Ιανουαρίου στην Τουρκία.

Δελτίο τύπου από Δήμο Παιονίας

Σχολιάστε