My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Ο “πόλεμος” καλά κρατεί!

Μετά τον “πόλεμο” ανακοινώσεων που ξέσπασε τις προηγούμενες μέρες μεταξύ του νυν και του τέως δημάρχου Παιονίας, Κ. Σιωνίδη και Χρ. Γκουντενούδη, αντίστοιχα, στα νέα “επεισόδια” που προέκυψαν ενεπλάκησαν ο αντιδήμαρχος Αθανάσιος Τζούρτζος κι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Χατζημλάδης!

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζούρτζος με ανακοίνωσή του απαντά στον κ. Γκουντενούδη, ενώ ο τελευταίος με δική του ανακοίνωση απαντά με τη σειρά του στον κ. Χατζημλάδη.

Η ανακοίνωση – απάντηση του κ. Τζούρτζου στον τέως δήμαρχο Παιονίας έχει ως εξής:

“Με ενδιαφέρον αλλά και με λύπη παρακολουθώ τον πολιτικό κατήφορο του πρώην δημάρχου και νυν δημοτικού συμβούλου Χρήστου Γκουντενούδη, ο οποίος στην προσπάθεια του να επιβιώσει πολιτικά, επιδίδεται σε ανακοινώσεις εντυπωσιασμού και διαστρέβλωσης της αλήθειας, για θέματα που αφορούν τόσο τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο, όσο και το συμφέρον των δημοτών μας.

Μάλιστα ακολουθώντας μεθόδους που η ίδια η κοινωνία έχει καταδικάσει, επιχειρεί να συκοφαντήσει και να υποβαθμίσει την προσπάθεια τόσο τη δική μου, όσο και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, για να υπηρετήσουμε με σεβασμό την λαϊκή εντολή, όπως αυτή εκφράστηκε στις δημοτικές εκλογές.

Θα συνιστούσα δε, στον κ. Γκουντενούδη να είναι περισσότερο εγκρατής και λογικός στην κρίση του, για θέματα και αποφάσεις που λαμβάνονται από τις αρμόδιες Επιτροπές του δήμου και υποστηρίζονται από την αντίστοιχη γνωμοδότηση των Υπηρεσιών του.

Η πολυετής μου ενασχόληση με τα κοινά, μου έχει διδάξει να σέβομαι και να εκτιμώ πρόσωπα και συλλογικές αποφάσεις, που τυγχάνουν της ευρύτερης αποδοχής ακόμη και αν διαφωνώ με αυτές. Σε αυτή την κατεύθυνση σέβομαι και εκτιμώ την όποια προσφορά του πρώην δημάρχου Παιονίας, του οποίου, με απόφαση των συνδημοτών μας, υπήρξα συνεργάτης. Ωστόσο η πολιτική παρουσία, το ύφος και η αποτελεσματικότητα του καθενός κρίθηκε από την ίδια την κοινωνία, που σήμερα αναγνωρίζει και στηρίζει τη νέα διοίκηση του δήμου και τις επιλογές της.

Όσον αφορά τις συγκεκριμένες αναφορές προς το πρόσωπο μου, όπως αυτές καταγράφονται στην ανακοίνωση του Χρήστου Γκουντενούδη, απαντώ, συστήνοντας του να ανατρέξει τόσο στα πρακτικά συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κυρίως όμως του συνιστώ να ανατρέξει στον Αρχαίο τραγικό συγγραφέα Αγάθωνα και στο ρητό του προς τους πολιτικούς:

«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει και τρίτον, ότι ουκ αεί άρχει»

Εμείς λοιπόν κ. Γκουντενούδη έχουμε βαθειά συναίσθηση ότι:

Πρώτον, οι αποφάσεις μας αφορούν τους συνανθρώπους μας στο δήμο Παιονίας και τo συμφέρον τους.

Δεύτερον, ότι οι αποφάσεις μας λαμβάνονται με διαφάνεια και με βάση τη νομιμότητα.

Τρίτον, γνωρίζουμε ότι δεν θα είμαστε ισόβιοι διαχειριστές της εξουσίας, κάτι που προφανώς, για τον εαυτό σας δεν μπορείτε να αποδεχτείτε.

Είναι χρήσιμη η δημοσιότητα και θεμιτή η φιλοδοξία του καθενός, αλλά όταν αυτά υπερτερούν των αξιών, όπως η αλήθεια, η διαφάνεια και ο σεβασμός των κανόνων λειτουργίας της διοίκησης του δήμου και του δημοσίου συμφέροντος τότε κάτι δεν πάει καλά.

Είναι λοιπόν καιρός να αντιληφθείτε, ότι η σημερινή διοίκηση του δήμου Παιονίας υλοποιεί τις Προγραμματικές της δεσμεύσεις, έχει γνώση και θέληση για τη λύση των προβλημάτων και μπορεί παράλληλα να αξιοποιεί κάθε τι, που συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και στην πολύπλευρη ανάπτυξη.

Σε αυτή τη κατεύθυνση λοιπόν, περιμένουμε προτάσεις, θέσεις και εποικοδομητική κριτική, αντί συκοφαντιών, ατεκμηρίωτων κατηγοριών και ιδιοτελών επιδιώξεων.

ΥΓ. Η αυτοκριτική είναι προτέρημα των σοφών και ταπεινών ανθρώπων.”

Η ανακοίνωση-απάντηση του κ. Γκουντενούδη στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου έχει ως εξής:

“Με έκπληξη παρέλαβα και ανέγνωσα την εξώδικη διαμαρτυρία του κ. Χρήστου Χατζημλάδη, Προέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς και ιδιοκτήτη της εταιρίας «LIFT INSTALATIONS-ΧΑΤΖΗΜΛΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» με την οποία στρέφεται εναντίον μου, αναφερόμενος σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσα ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παιονίας.

Στο εν λόγω δελτίο λοιπόν, κατήγγειλα με πολιτικούς όρους την απαράδεκτη απόρριψη εκ μέρους της διοίκησης του Δήμου Παιονίας, δηλαδή του κ. Σιωνίδη και του κ. Τζούρτζου, της απόφασης της επιτροπής ενστάσεων του δήμου, επιτροπή την οποία οι ίδιοι όρισαν, και η οποία απόφαση δεν δεχόταν την ένσταση της εταιρίας του κ. Χατζημλάδη, ο οποίος φυσικά είχε κάθε έννομο συμφέρον να την υποβάλει.

Καθώς λοιπόν διάβαζα το εξώδικο αυτό, στην αρχή θεώρησα ότι το συνέταξε ο ίδιος ο κ. Χατζημλάδης, αφού δεν πείσθηκα ότι ήταν γραμμένο από δικηγόρο. Στο τέλος όμως διεπίστωσα ότι το υπέγραφε η δικηγόρος σύζυγος του, οπότε και έκρινα σκόπιμο να το απαντήσω.

Ο από συγκυρίας Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, ο οποίος παρότι επιχειρηματίας εδώ και χρόνια δεν γνωρίζει τι ακριβώς μορφή εταιρίας διοικεί, με κατηγορεί ότι αναφέρθηκα στο όνομα του αντί να αναφερθώ στο όνομα της εταιρίας του. Η οποία εταιρία του όμως φέρει το όνομα του! Εκτός αυτού, η εταιρία του είναι ομόρρυθμη, κάτι που σημαίνει ότι ο ίδιος ως εταίρος αυτής, ευθύνεται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον για τις υποχρεώσεις της.

Άλλωστε, και σε προηγούμενη συνεργασία του Δήμου Παιονίας μαζί του, ήταν αυτός ο ίδιος που εκπροσωπούσε την εταιρία. Όπως βεβαίως και την ένσταση της εταιρίας του, καθώς άλλωστε παραδέχεται, ο ίδιος την κατέθεσε στο δήμο.

Επιπροσθέτως, ο κ. Χατζημλάδης λειτουργεί σε ένα θεσμικό όργανο και οφείλει να σέβεται τους θεσμούς, τις διαδικασίες και τα όργανα, όπως είναι η επιτροπή ενστάσεων του δήμου, η οποία άλλωστε έχει και την απαραίτητη θεσμική νομιμοποίηση, καθώς ψηφίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο και φυσικά λειτουργεί με βάση την κείμενη νομοθεσία. Παρά όλα αυτά, ο κ. Χατζημλάδης εγκαλεί την επιτροπή ενστάσεων ως αναρμόδια να εξετάσει την ένσταση!

Δεν κρίνω σώφρον να ασχοληθώ με την ουσία της εξώδικης αυτής όχλησης, καθώς το κείμενο της είναι παντελώς ανούσιο και οι κατηγορίες χωρίς περιεχόμενο και αλλοπρόσαλλες.

Θα σταθώ όμως στο γεγονός ότι φθάνει στο σημείο να απολογείται ο ίδιος ο κ. Χατζημλάδης για τις επιλογές του δημάρχου κ. Σιωνίδη και να εξηγεί τον σκοπό για τον οποίο ο δήμαρχος και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής προέβη σε μια διοικητική πράξη. Λες και είναι εκπρόσωπος τύπου της δημοτικής αρχής! Τόσο στενοί προφανώς είναι οι δεσμοί τους που άλλωστε «φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει».

Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε περαιτέρω αξιολογική κρίση των γραφομένων εξ απαγγελίας του κ. Χατζημλάδη στο εξώδικο, πολλά εκ των οποίων προκαλούν θυμηδία όπως για παράδειγμα η κατακλείδα που αναφέρει ότι αν δεν ανακαλέσω όσα είπα, θα με υποχρεώσει σε μεγάλα έξοδα (!) αλλά και η προσφώνηση του δικηγόρου του δήμου ως νομικό πρόσωπο, λες και αναφέρεται σε εταιρία, αντί να τον προσφωνεί ως νομικό σύμβουλο.

Θα ήθελα όμως να διευκρινίσω ότι ουδεμία πρόθεση είχα και έχω να εμπλέξω τον κ. Χατζημλάδη σε καμία πολιτική διένεξη, πολλώ δεν μάλλον σε προσωπικό επίπεδο και κυρίως σε θέματα αξιοπρέπειας. Μάλλον μόνος του εμπλέκεται, καθώς ίσως προσπαθεί με υπερβάλλοντα ζήλο να αποδείξει την αφοσίωση του στους φίλους του.

Επίσης, δεν προσάπτω καμία κατηγορία προς τον νομικό σύμβουλο του δήμου, με τον οποίο άλλωστε είχα αγαστή συνεργασία ως Δήμαρχος καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, απλώς ως επαγγελματίας κι επιστήμονας έκανε τη δουλειά του όπως του ανετέθη να κάνει.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο κ. Σιωνίδης και η παρέα του βλέπουν το δήμο ως τιμάριο τους. Εμείς, ασκώντας θεσμική αντιπολίτευση δεν θα σταματήσουμε να αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα της δημοτικής αρχής και να ενημερώνουμε τους δημότες, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους.”

Σχολιάστε