My Twitter Feed

23 Ιανουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: Μειώστε τις αντικειμενικές -

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, 2023

Σ. Ψαρά: Όλοι μαζί για την αλλαγή -

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, 2023

Υγεία: Αυστηρή κριτική στη Βουλή -

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου, 2023

Σιωνίδης: Στη Πόλη με Βαρθολομαίο -

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, 2023

SOS από γαλακτοπαραγωγούς -

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, 2023

Χωρίς υπηρεσιακά τα σχολεία -

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου, 2023

Ημερίδα για το κρασί στη Γουμένισσα -

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου, 2023

Το ΦΑ έφτασε στο κέντρο του Κιλκίς -

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου, 2023

Παιονία: Μειώστε τις αντικειμενικές

Τη μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Παιονίας, ζητά η Δημοτική Αρχή από το υπουργείο Οικονομικών, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως τονίζει ο δήμος, η σχετική πρότασή του “αποσκοπεί στο να διαμορφωθεί μια δικαιότερη ρύθμιση για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας των δημοτών”.

Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε την απόφασή του “θεωρώντας εσφαλμένο και μη ανταποκρινόμενο στις πραγματικές τιμές τον καθορισμό των ισχυουσών τιμών”

Στο σκεπτικό της απόφασης επισημαίνεται ότι ουδεμία πρόνοια ελήφθη υπόψη κατά τον καθορισμό των τιμών για τους χαρακτηριζόμενους ως «στάσιμους» οικισμούς του δήμου, των οποίων οι τιμές ζώνης κυμαίνονται από 450 έως 600 ευρώ ανά τ.μ., τιμές που ουδόλως ανταποκρίνονται στις πραγματικές αξίες των ακινήτων, έτσι όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από την κτηματαγορά.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος αναφέρονται και τα εξής:

“Είναι αυτονόητο ότι ο καθορισμός των οικισμών του δήμου, ως στάσιμων, έγινε από την πολιτεία κατά το παρελθόν για δημογραφικούς λόγους που κυρίως είχαν ως στόχο την ενίσχυση της ελληνικής υπαίθρου με παροχή κινήτρων για την παραμονή των κατοίκων σε αυτούς.

Η ανάγκη αυτή παραμένει αδήριτη μέχρι και σήμερα δεδομένου ότι ο δήμος Παιονίας εμφανίζει, κατά τα επίσημα στοιχεία της τελευταίας απογραφής, σημαντική μείωση του συνολικού πληθυσμού του, και συγκεκριμένα περί τους 3.300 κατοίκους.

Θεωρώντας λοιπόν ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να χορηγούνται κίνητρα στους δημότες ώστε να παραμείνουν, να επενδύουν και να επανακατοικίσουν στους οικισμούς του δήμου, καθίσταται απολύτως βέβαιο, ότι ο καθορισμός υπερβολικών και εξωπραγματικών αντικειμενικών αξιών μόνο αποτρεπτικά λειτουργεί προς τους δημότες για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.”

Σχολιάστε