My Twitter Feed

21 Οκτωβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: Καμπανάκι για τη Παιδεία -

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου, 2022

ΕΛΜΕ: Καλύψτε επιτέλους τα κενά -

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, 2022

Συλλαλητήριο ενάντια στην ακρίβεια -

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, 2022

Κυριακίδης: Για τα έργα της ΔΕΥΑΚ -

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, 2022

Σοβαρές ελλείψεις στην Ειδ. Αγωγή -

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, 2022

Απόγνωση καστανοπαραγωγών -

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, 2022

Πρώτο πρόβλημα το Νοσοκομείο -

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, 2022

Οι γονείς για τα θέματα της Παιδείας -

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, 2022

Παιονία: Καμπανάκι για τη Παιδεία

Την άμεση κάλυψη όλων των κενών σε παράλληλες στηρίξεις και Τμήματα ένταξης, την μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, απαιτούν οι εκπαιδευτικοί της Παιονίας.

Τα θέματα τέθηκαν από τον σύλλογό τους κατά τη διάρκεια συνάντησης του ΔΣ με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης ΠΕ Κιλκίς, Σωτήρη Μαρκάδα, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου.

Όπως παραδέχτηκε ο κ. Μαρκάδας, ενώ η Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει δώσει όλα τα κενά από την αρχή της χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας δεν τα έχει καλύψει στο σύνολό τους. Στη Γενική Αγωγή τα κενά αφορούν απουσίες εκπαιδευτικών λόγω covid 19 και στην Ειδική Αγωγή υπάρχουν 14 κενά λόγω μη πρόσληψης αναπληρωτών.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων δεν εντάχθηκε ο Δήμος Παιονίας, ενώ η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών βρίσκει κώλυμα στον νόμο 4823/2021.

Τονίζοντας ότι “το Υπουργείο πρέπει να σταματήσει την ιδιότυπη ομηρία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και να προχωρήσει την μονιμοποίηση τους”, ο Σύλλογος Εκαπιδευτικών Παιονίας επισημαίνει σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη συνάντηση τα εξής:

“Για μας τους εκπαιδευτικούς είναι σημαντικό να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων με προσωπικό και ειδικά των μαθητών-ριών με παράλληλες στηρίξεις. Τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες έχουν ανάγκη εξατομικευμένης παρέμβασης, η οποία πρέπει να δύναται από εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και να καλύπτεται από την Ελληνική Πολιτεία.

Επίσης, σε μια εποχή που τα εισοδήματα όλων έχουν συρρικνωθεί δραματικά είναι σημαντικό να υπάρξει διεύρυνση του προγράμματος «Σχολικά γεύματα» σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές”.

Σχολιάστε