My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Παιδικά τμήματα στη Τέχνη

Μπορεί ο λόγος να παράξει εικόνα? Ή η εικόνα να παράξει  λόγο? Εμείς στην Τέχνη έχουμε για τους  μικρούς μας φίλους τους καλύτερους δασκάλους  για να τους εισάγουν στο μαγευτικό κόσμο της ζωγραφικής.

Σ’ ένα κόσμο όπου τα παιδιά θα  μυηθούν στον χώρο της εικόνας και της επικοινωνίας και θα μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους εικαστικά μέσα από το λόγο.

Τα παιδιά  ακούν,  μιλούν, εκφράζονται, περιγράφουν,  γεννούν ιδέες και  ζωγραφίζουν.

Η συνοδεία μας σε αυτή την προσέγγιση εξαιρετική!  Η Κική Βέλκου  νηπιαγωγός, Συντονίστρια Εκπαίδευσης στην Δυτική Θεσσαλονίκη, με μεταπτυχιακό στην Παιδαγωγική και Δημιουργική Μάθηση του Δ.Π.Θ., υποψήφια διδακτόρισσα στο τμήμα νηπιαγωγών του Π.Δ.Μ. δραστηριοποιείται στην τέχνη κοντά τριάντα χρόνια.    Χαρακτικά της έχουν συμπεριληφθεί στο λεύκωμα των χαρακτικών της Τέχνης Κιλκίς, έργα της περιλαμβάνονται στην συλλογή της Πινακοθήκης της ΤΕΧΝΗΣ  Κιλκίς, στο Επιμελητήριο Κιλκίς, στην Διεύθυνση Π.Ε. Ν. Ροδόπης και σε ιδιωτικές συλλογές. Έχει συμμετάσχει σε περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων Καλλιτεχνών της Βόρειας Ελλάδας και σε εκθέσεις ντόπιων καλλιτεχνών στο Ν. Κιλκίς.

Η Κική Βέλκου δραστηριοποιείται σε διάφορους φορείς  όπως στο παιδικό μουσείο Θεσσαλονίκης, μουσείο Κομοτηνής, αρχαιολογικό μουσείο Κιλκίς, στην Πινακοθήκη Κιλκίς, ως εμψυχώτρια αφήγησης παραμυθιών, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικής έκφρασης.

Έχει την ευθύνη του Τμήματος Δημιουργικής Γραφής στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, προωθώντας την εικαστική έκφραση των παιδιών ηλικίας 4-8 ετών με την χρήση επεισοδίων  κουκλοθεάτρου, τεχνικών αφήγησης παραμυθιών και θεατρικού παιχνιδιού. Έργα των μαθητών της διακρίνονται κάθε χρόνο στον Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής ζωγραφικής Nova Zagora.

Σας υποσχόμαστε τους καλύτερους, σας αξίζουν οι καλύτεροι!!

Είναι στην ΤΕΧΝΗ και σας περιμένουν!

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη  απόγευμα στην αίθουσα ζωγραφικής της Τέχνης.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας στα γραφεία της Τέχνης, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 5 με 9 το απόγευμα, ή  να λάβετε πληροφορίες στο τηλέφωνο 23410 24217, ή από την Σοφία Κεσίδου 6946 595 220 αλλά και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της τέχνης, texni-kilkis@hotmail.gr.

Φαντασία, δημιουργία, έκφραση

Η ΤΕΧΝΗ καλεί τους μικρούς της φίλους να γνωρίσουν το θεατρικό παιχνίδι, να συμμετάσχουν στη διαδικασία του, να αναλάβουν ρόλους και να βιώσουν τη θεατρική πράξη.

Μέσα από μια μοντέρνα προσέγγιση της θεατρικής τέχνης για παιδιά, που περιλαμβάνει μια πολυπρισματική  διάσταση με σωματικό θέατρο, ορθή προβολή του λόγου, συμμετοχική διαδικασία ομάδας,  devised theater,  black theater,  τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση, κοινωνικοποίηση, υπευθυνότητα, αγαπούν το θέατρο και μπορούν να εκφραστούν μέσω της τέχνης του θεάτρου. Και  όλα τα παραπάνω θα οδηγήσουν σε μια παρουσίαση της δουλειάς των παιδιών  που θα συνδυάζει πολλές θεατρικές φόρμες.

    Για αυτή τη χρονιά η Τέχνη έχει τη χαρά να συνεργάζεται  με την σκηνογράφο, ενδυματολόγο  Άννα Μαρία Αγγελίδου, εισηγήτρια θεατρικής τέχνης και  διπλωματούχο μονωδίας.

Οι  σπουδές στην Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων στις σχολές του Ομίλου Δημητρέλη και οι μεταπτυχιακές  στο Design, τα σεμινάρια θεατρικής τέχνης, δραματικής παιδείας, σκηνογραφίας και ενδυματολογίας στο Θέατρο Τσέπης ‘Πούπουλο’ είναι μόνο η αρχή για την  Άννα Μαρία Αγγελίδου. Τελειόφοιτος κλασικού τραγουδιού. Έχει πάρει μαθήματα υποκριτικής, κλασικού και σύγχρονου χορού. Ως ενδυματολόγος και σκηνογράφος συνεργάστηκε με τηλεοπτικούς σταθμούς, με το ΚΘΒΕ, με το Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης, με το Θέατρο Σοφούλη, με το Mακεδονικό Θέατρο του Γ. Μαλούχου, με το Θεατρικό Eργαστήρι ‘Θέσπις’, με τις Παιδικές Σκηνές του Δήμου Νεάπολης, του Μακεδονικού Θεάτρου, του Δήμου Βασιλικών, του Δήμου Πολυκάστρου κ.ά. Έχει γράψει τα παιδικά έργα ‘Το μαγικό σταμνί’ και ‘Πετρομενοχώρα’. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρίας Θεάτρου ACTA EST. Έχει πάρει μέρος στην παράσταση ‘Εντίθ Πιάφ’ τραγουδώντας και παίζοντας τον ομώνυμο ρόλο, καθώς και στην παράσταση ‘Μια βαλίτσα τραγούδια’, στον ‘Μαγικό αυλό’.

Η Άννα Μαρία Αγγελίδου φέρνει το μπρίο και την φρεσκάδα της στην ΤΕΧΝΗ και καλεί τους μικρούς μας φίλους  από 5 έως 12 ετών να το μοιρασθούν.

            Δηλώσεις Συμμετοχής: Δευτέρα έως Παρασκευή,17:00-21:00 στα γραφεία της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20) και τηλεφωνικά ίδιες ημέρες και ώρες στο 23410 – 24217 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Τέχνης texni-kilkis@hotmail.gr.

Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα για την προστασία παιδιών και εκπαιδευτών, μάσκες, αποστάσεις, αντισηψία και κυρίως ζεστή καρδιά.

Σχολιάστε