My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Παγωμένη η αγορά πετρελαίου θέρμανσης

petrelaioΕνώ η θερμοκρασία στο Κιλκίς έχει πέσει σε μονοψήφια νούμερα, ούτε μία παραγγελία για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης δεν έχουμε τις πρώτες μέρες μετά την έναρξη διάθεσης, απ` τα περισσότερα πρατήρια.

Η πολυπλοκότητα του συστήματος χορήγησης του επιδόματος, η αδυναμία καταβολής της προκαταβολής του 25% και η οικονομική στενότητα των νοικοκυριών, μετατρέπουν σε «ψυγεία» τα σπίτια στη Β. Ελλάδα, όπου ο χειμώνας έκανε ήδη την εμφάνισή του.

Σύμφωνα με τους πρατηριούχους και εμπόρους υγρών καυσίμων, η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης φέτος είναι χαμηλότερη ακόμη και από πέρσι – πρώτη χρονιά εφαρμογής του μέτρου της εξίσωσης του ΕΦΚ που ανέβασε την τιμή στα ύψη – όταν η πτώση είχε φτάσει στο 72%.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης παραμένει σε υψηλά επίπεδα και κυμαίνεται από 1,26 έως 1,30 ευρώ το λίτρο. Βέβαια, για τους δικαιούχους με την επιστροφή των 35 λεπτών -όταν τη λάβουν- η τελική τιμή θα είναι ανταγωνιστική με τις άλλες μορφές ενέργειας (φυσικό αέριο, ξύλα, ηλεκτρικό) για τις οποίες δεν υπάρχει επιδότηση.

Πρατηριούχοι που διαθέτουν και πετρέλαιο, με δώρα και προσφορές, προσπαθούν να προσελκύσουν τους καταναλωτές, όμως προς το παρόν δεν υπάρχει ανταπόκριση.

Σχολιάστε