My Twitter Feed

16 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

4ος στο κόσμο ο Δημήτρης Παυλίδης! -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

“Ξεπέρασαν κάθε όριο ευτελισμού” -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Γ. Κορακίδης: Πρώτος σε όλο το κόσμο! -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Σπήλαιο: Επισκέψιμο και ψηφιακά -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Μένουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Πιστώσεις για νέους γεωργούς -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Πλημμυρίδα κόσμου για την Ελ. Βιτάλη -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Νεκρός 23χρονος από συμπλοκή -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

Παίονες: Ολική επαναφορά στα Θεοτόκεια

Έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια ξεκίνησε δυναμικά τις πολιτιστικές του δράσεις ο πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας “ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ”.

Την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 όλα τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, από τους πολύ μικρούς χορευτές έως τους ενήλικες, προσέφεραν μια υπέροχη Μακεδονική βραδιά στο κοινό της Γουμένισσας με χορούς τόσο της Γουμένισσας αλλά και της ευρύτερης Μακεδονίας, υπό τους ήχους των φημισμένων χάλκινων της πόλης μας και συγκεκριμένα από την ορχήστρα του τριαντάφυλλου Ασαρτζή.

Η βραδιά είχε ως τίτλο ” Ας κρατήσουν οι χοροί… ” ένας τίτλος με βαθιά έννοια, που σημαίνει πως για κανέναν λόγω και για καμιά πανδημία δεν πρέπει να σταματήσουν οι χοροί, διότι χορός σημαίνει ζωή, σημαίνει χαρά, σημαίνει αισιοδοξία.

Τη βραδιά πλαισίωσε με την παρουσία του ένας φιλοξενούμενος Σύλλογος, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροβουνίου “ΕΛΠΙΔΑ” όπου και αυτοί χόρεψαν χορούς της Μακεδονίας.

– Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ήταν φανερή η ικανοποίηση και ο ενθουσιασμός του κοινού που Χειροκροτούσε και επαίνου σε συνέχεια τους χορευτές των δύο σχημάτων.

– Στο τέλος της εκδήλωσης το κοινό είχε την ευκαιρία να χορέψει και να διασκεδάσει υπό τους ήχους των χάλκινων της Γουμένισσας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Δημοτικές και τοπικές αρχές, πρόεδροι συλλόγων και φορέων του τόπου μας, ο πρόεδρος και ο ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ καθώς και πλήθος κόσμου.

– Ο Σύλλογος συμμετείχε στα 45α ΘΕΟΤΟΚΕΙΑ και με έκθεση Λαογραφικής συλλογής η οποία λειτουργούσε στα γραφεία του Συλλόγου καθόλη την διάρκεια των ΘΕΟΤΟΚΕΙΩΝ.

– Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Παιονίας και την Κοινότητα Γουμένισσας για την άψογη διοργάνωση των Θεοτοκείων και εύχεται στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου καθώς και σε όλον τον κόσμο, υγεία, χαρά και ευτυχία… ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Σχολιάστε