My Twitter Feed

21 Δεκεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πίστωση για καταφύγιο αδέσποτων -

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, 2022

ΓΝΚ: Πρόεδρος ο Πασχ. Μασούρας -

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, 2022

Στην Αθήνα για θέματα της Παιονίας -

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, 2022

ΑΝΚΙ: Προγράμματα για ανέργους -

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, 2022

Για νέους αγρότες και δυνατότητες -

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, 2022

Αποχωρεί η ΑΕΠ από το πρωτάθλημα! -

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, 2022

Εγκρίθηκε μονάδα για βιοαπόβλητα -

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, 2022

“Προϋπολογισμός της αποτυχίας” -

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, 2022

Πίστωση για καταφύγιο αδέσποτων

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Κιλκίς διασφαλίζει 655 χιλ. ευρώ από το πρόγραμμα Άργος του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η κύρια χρηματοδότηση, ύψους 372.000 ευρώ, προορίζεται για το τμήμα κατασκευής του καταφυγίου, ενώ η ίδια συμμετοχή του Δήμου Κιλκίς ανέρχεται στα 205.604 ευρώ. Το Υπουργείο Εσωτερικών καλύπτει εξ ολοκλήρου δαπάνη 36.300 ευρώ για τον συνοδό εξοπλισμό του καταφυγίου.

Την απόφαση συμμετοχής του Δήμου Κιλκίς στις χρηματοδοτικές πρόνοιες του προγράμματος ανακοίνωσε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, ο δήμαρχος Δ. Κυριακίδης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ευόδωση της προσπάθειας, που κατέβαλε από το ξεκίνημα της θητείας της η Δημοτική Διοίκηση προκειμένου να διασφαλιστεί η ευζωία και η παραμονή των αδέσποτων σκύλων σε ένα οργανωμένο όσο και ασφαλές περιβάλλον υποδοχής.

Το καταφύγιο αδέσποτων σκύλων συντροφιάς θα κατασκευαστεί στο Σταυροχώρι, σε δημοτικό ακίνητο πενήντα στρεμμάτων, το οποίο έχει δεσμευθεί για το σκοπό αυτό, με προγενέστερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Απρίλιο του 2022.

Η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι η κατασκευή του καταφυγίου αδέσποτων σκύλων συντροφιάς θα αποτελέσει εχέγγυο ευζωίας και προστασίας των αδέσποτων από βίαιες και κακοποιητικές συμπεριφορές, απόλυτα καταδικαστέες, που εκδηλώνονται σε βάρος τους κατά καιρούς και συνδυαστικά με τον έλεγχο των γεννήσεων και την προώθηση του προγράμματος υιοθεσιών θα συμβάλει σε μια πολύ καλύτερη διαχείριση με ευκταία κατάληξη να μην υπάρχει κανένα αδέσποτο ζώο εγκαταλελειμμένο στο δρόμο.

Ενημέρωση για παρεμβάσεις

Η θετική είδηση συνέπεσε με την ενημερωτική παρουσίαση των παρεμβάσεων που έχουν αναπτυχθεί την τελευταία τετραετία για τα αδέσποτα και πρώτη φορά για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Γιώργο Μπαλάσκα.

Ο κ. Μπαλάσκας στάθηκε ιδιαίτερα στις ενέργειες διαχείρισης που υλοποιήθηκαν με στόχο

-την εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας στους πολίτες με την διάσπαση και απομάκρυνση επιθετικών αγελών από το δημόσιο χώρο και την προσωρινή φιλοξενία αδέσποτων σε ιδιωτικό καταφύγιο,

-τη βελτίωση των συνθηκών ευζωίας των αδέσποτων

– τη μείωση του πληθυσμού τους με πρόγραμμα υιοθεσιών και στειρώσεων

– την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τέλος την στεγαστική αποκατάσταση των αδέσποτων σε σύγχρονη δομή.

Σύμφωνα με την εισήγησή του αναλώθηκαν 745.500 ευρώ, στα οποία συνυπολογίζεται και το κόστος των εξόδων για την επόμενη χρονιά, για σίτιση, κτηνιατρική φροντίδα, περίθαλψη σε ιδιωτικό καταφύγιο, προμήθεια εξοπλισμού ενώ πραγματοποιήθηκαν 1.155 περισυλλογές, 877 στειρώσεις, και 157 υιοθεσίες με κατακόρυφη αύξηση του ποσοστού τους κατά 4.000%. Σε εξέλιξη βρίσκεται και δωρεάν πρόγραμμα για σήμανση και στειρώσεις ποιμενικών σκύλων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

Σχολιάστε