My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε επενδύσεις για το ν. Κιλκίς

Πέντε επενδυτικές προτάσεις από τις 26 συνολικά που περιμένουν έγκριση, αφορούν το νομό Κιλκίς, στον τομέα της φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης.

Το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον προέρχεται από Ελλάδα, Ισραήλ, Καναδά, Σαουδική Αραβία, Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία και Ρωσία, με το συνολικό ύψος των επενδύσεων να υπερβαίνει τα 350 εκατ. ευρώ, οδηγώντας στη δημιουργία 1.436 νέων θέσεων εργασίας.

Το ενδιαφέρον αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε διεθνές κέντρο παραγωγής και μεταποίησης φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης.

Οι 26 φάκελοι αφορούν συνολικά εκτάσεις άνω των 1.100 στρεμμάτων, με τους έξι από αυτούς να αφορούν εγκατάσταση σε βιομηχανικές περιοχές.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Στέργιο Πιτσιόρλα, «τα επόμενα χρόνια θα έχουμε μια μεγάλη παραγωγή βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης και θα έχουμε στην ουσία δημιουργήσει μια παράλληλη φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα πάρα πολύ σημαντική».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομίας, η γεωγραφική κατανομή των επενδυτικών προτάσεων έχει ως εξής:

Κορινθία: 1 (+ 1 εγκεκριμένη), Θήβα: 7, Κιλκίς: 5, Σέρρες: 1, Αττική: 2, Καστοριά: 3, Σπάρτη: 1, Ηλεία: 1, Μεσολόγγι: 1, Μαγνησία: 1, Χαλκιδική: 1, Φωκίδα: 1 Πρέβεζα:1  και έχει εγκριθεί ένας φάκελος στη Λάρισα.

 

Σχολιάστε