My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Πάϊκο: Ο αγώνας των κινημάτων

Οι εγγραφές για τον 6ο Ημιμαραθώνιο Πάϊκου έκλεισαν, με το ενδιαφέρον των αθλητών να ξεπερνά και φέτος κάθε προσδοκία αφού  αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου 270 αθλητές.

imimarathonios-paikou1Προσκεκλημένοι φέτος είναι μέλη των κινημάτων για την προστασία των υδάτινων πόρων από το νομό Κιλκίς, ενώ θα παρευρεθούν όπως κάθε χρόνο και μέλη της οργανωτικής επιτροπής του ορεινού αγώνα «Ξε…Σκουριάζω» από τη Μ. Παναγιά Χαλκιδικής που συνεχίζει να αντιστέκεται στις καταστροφικές εξορύξεις.

Η έναρξη του αγώνα θα γίνει από τον Προφήτη Ηλία Καστανερής στις 10:30 το πρωί της Κυριακής 6 Νοεμβρίου. Για όσους επιθυμούν  θα υπάρχει η δυνατότητα περιπάτου 5 περίπου χιλιομέτρων στην γύρω περιοχή.

Οι παρευρισκόμενοι θα ενημερωθούν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή με το σχεδιασμό 18 μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών στα ρέματα. Στον ίδιο χώρο ομάδα εθελοντών θα αναλάβει την δημιουργική απασχόληση των μικρών φίλων με δρώμενα και αθλητικές δραστηριότητες.

 Στη σχετική πρόσκληση η οργανωτική επιτροπή αναφέρει: “Το Πάικο θα φοράει τα γιορτινά του. Σας περιμένουμε όλους να αναδείξουμε τις ομορφιές του βουνού μέσα από έναν ορεινό αγώνα. Τα βουνά μας είναι πηγή ζωής. Όχι στην καταστροφή τους. Όχι στο ξεπούλημα του φυσικού μας πλούτου”.

Το πρόγραμμα του αγώνα 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ: 9:00-10:20

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ – ΕΝΑΡΞΗ: 10.30 π.μ. ( Προφήτης Ηλίας-Καστανερή υψ. 787 μ.)

Στο σημείο εκκίνησης του αγώνα υπάρχει χώρος αναψυχής στον οποίο μέχρι τον τερματισμό των αθλητών οι συνοδοί και οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τσάι του βουνού και φασολάδα.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ & ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΑ: 14.30 μ.μ. (Προφήτης Ηλίας – Σημείο εκκίνησης)

Υποδοχή και απονομή μεταλλίων και επαίνων σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν μέσα στα χρονικά όρια του αγώνα. Ανώτατο όριο τερματισμού του αγώνα ορίστηκαν οι 4 ώρες.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΑΓΩΝΑ: 15.00 μ.μ. (Προφήτης Ηλίας – Καστανερή)

Η τελετή λήξης του 2ου  Ορεινού Ημιμαραθώνιου Παϊκου θα πραγματοποιηθεί στον χώρο αναψυχής του Προφήτη Ηλία .

Κορυφαία στιγμή της τελετής θα είναι η απονομή των μεταλλίων και των επάθλων στους μεγάλους νικητές του αγώνα, στις γυναίκες και στους άνδρες, καθώς και στον νεότερο και γηραιότερο μετέχοντα.

Σχολιάστε