My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Πάϊκο: Κάηκαν 100 στρ. δάσους

(Βίντεο) Από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή του Πάϊκου, σε απόσταση 15 χλμ. από τη Κάρπη, κάηκαν 100 στρέμ. περίπου δάσους.

Για την αντιμετώπισή της κινητοποιήθηκε η Π.Υ. Γουμένισσας με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, 27 πυροσβέστες και δύο εθελοντές, ενώ υπήρξε ενίσχυση και από την Π.Υ. Κιλκίς με δύο πυροσβεστικά οχήματα και εννέα π υροσβέστες, την Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς με δύο πυροσβεστικά οχήματα και 7 πυροσβέστες και την 2η Ε.Μ.Α.Κ. με πεζοπόρο τμήμα των 55 πυροσβεστών και 9 πυροσβεστικών οχημάτων. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχε ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, καθώς και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου CANADAIR.

Η ύπαρξη ισχυρών κλίσεων στο έδαφος αλλά και η αδυναμία πρόσβασης και προσέγγισης των εστιών της πυρκαγιάς από τα πυροσβεστικά οχήματα, δυσκόλεψαν το έργο της κατάσβεσης από τις επίγειες δυνάμεις.

Στο έργο της κατάσβεσης, από τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς, συμμετείχε επίσης ένα (1) μικρό και ευέλικτο όχημα πυρόσβεσης, με δεξαμενή χωρητικότητας εφτακοσίων (700) λίτρων νερού, του Κυνηγετικού Συλλόγου Παιονίας «ΤΟ ΠΑΪΚΟ» επανδρωμένο με δύο (2) μέλη του. Υπήρξε συνδρομή από μέλη του Δασικού Συνεταιρισμού Κάρπης όπου παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια με χειρονακτικά μέσα στην επιχείρηση κατάσβεσης αλλά και στην κατάδειξη του δρομολογίου προσέγγισης των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Επίσης παρείχαν την συνδρομή τους στην επιχείρηση κατάσβεσης ένα (1) όχημα τύπου τζιπ του Δασαρχείου Γουμένισσας μαζί με δύο (2) δασικούς υπαλλήλους και τον «δασοφύλακα περιοχής». Πολύτιμη βοήθεια προσέφερε και το επανδρωμένο περιπολικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. για την διαδρομή των μεγάλων πυροσβεστικών οχημάτων.

Προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος διενεργεί το Ανακριτικό Γραφείο της Π.Υ. Γουμένισσας.

Δείτε βίντεο από τη GnomiWebTV

Σχολιάστε