My Twitter Feed

27 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρώτα αστυνομία, μετά σχολεία -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Πάνε Γευγελή να τα βγάλουν πέρα!

Πολλοί εργαζομένοι και συνταξιούχοι του νομού Κιλκίς αναγκάστηκαν να μετακομίσουν με τις οικογένειές τους στη γειτονική Γευγελή της ΠΓΔΜ προκειμένου να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα με τα πενιχρά οικονομικά τους.

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, Γιώργος Ιωαννίδης, στην εφημερίδα “Δημοκρατία”, στην οποία συνταξιούχος από το Κιλκίς δηλώνει ότι μένει πλέον στη Γευγελή επειδή η σύνταξή του φτάνει μόλις στα 220 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που καταγράφονται σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, η μείωση των μισθών και των συντάξεων, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος ζωής στην Ελλάδα, ανάγκασαν πολλούς εργαζομένους και συνταξιούχους να πακετάρουν τα λιγοστά υπάρχοντά τους και να μετακομίσουν λίγα χιλιόμετρα έξω από τη χώρα.

Στη Γευγελή των 30.000 κατοίκων, που βρίσκεται μόλις τρία χιλιόμετρα από τον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, καθημερινά συναντά κανείς Έλληνες που την επέλεξαν για να ζήσουν με τις οικογένειές τους επειδή στην Ελλάδα δεν τα έβγαζαν πέρα. Χωρίς να υπάρχει επίσημα καταγεγραμμένος ο αριθμός τους, εκτιμάται ότι αυτός αυξάνεται “όσο η κρίση στη χώρα μας συνεχίζεται και οι επιχειρήσεις στη βόρεια Ελλάδα κλείνουν η μία μετά την άλλη”.

Όπως τονίζει ο Γ. Ιωαννίδης στη “Δημοκρατία”, πολλοί εργαζόμενοι της περιοχής «μένουν στη Γευγελή και πηγαινοέρχονται καθημερινά για δουλειά. Τελειώνουν το ωράριό τους και επιστρέφουν στο σπίτι τους». Ο ίδιος παραδέχεται πως υπάρχουν και συνταξιούχοι, οι οποίοι “με την κουτσουρεμένη σύνταξη που λαμβάνουν στην Ελλάδα, εκεί ζουν σαν βασιλιάδες”.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το μίσθωμα για ένα διαμέρισμα με δύο δωμάτια, μπάνιο και σαλόνι, δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ τον μήνα, ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνονται το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο κ. Παναγιώτης, συνταξιούχος από το Κιλκίς που πλέον μένει στη Γευγελή, εξηγεί: «Λαμβάνω σύνταξη 220 ευρώ. Στην Ελλάδα δεν ζούσα. Εδώ με τα ίδια λεφτά έχω σπίτι, για το οποίο πληρώνω μόλις 70 ευρώ τον μήνα, βενζίνη και το ψυγείο μου γεμάτο».

Εκτός από τους Έλληνες που μετακόμισαν εκεί, χιλιάδες άλλοι περνούν καθημερινά τα σύνορα για να διασκεδάσουν, να φτιάξουν τα δόντια τους, να βάλουν φτηνή βενζίνη, ακόμα και να αγοράσουν ψωμί, που πωλείται στη μισή τιμή από ό,τι στη χώρα μας.

Κάτι, που στα χρόνια της μεγάλης κρίσης συνεχίζει ν` αποτελεί παράγοντα αφαίμαξης της τοπικής και όχι μόνο οικονομίας, με τους φορείς του νομού μας, προεξάρχοντος του Επιμελητηρίου, να θέτουν συνεχώς το θέμα αλλά εις μάτην…

Σχολιάστε