My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Πάμε τώρα για …μαύρο χρυσό;

Μετά τη περιπέτεια με το …χρυσάφι σε Κρούσια και Πάικο, λέτε να πάμε και για εξορύξεις “μαύρου χρυσού” στο νομό Κιλκίς;

Σύμφωνα, πάντως, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), Ιωάννη Μπασιά, οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ηπειρωτική χώρα πηγαίνουν πλέον προς Κιλκίς, Γρεβενά, Επανομή κα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του «Med Petroleum Summit», που διεξήχθη σήμερα Δευτέρα στην Αθήνα από την “ΙΝ – VR Oil & Gas”, ο επικεφαλής της ΕΔΕΥ ανέφερε ότι έως το τέλος του έτους θα έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις μίσθωσης για την παραχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων με τις κοινοπραξίες των Repsol – ΕΛΠΕ για το Ιόνιο και των Total – ExxonMobil – ΕΛΠΕ για τα θαλάσσια οικόπεδα δυτικά και νοτιοδυτικά Κρήτης.

«Βασική μας επιδίωξη είναι οι συμβάσεις να έχουν κυρωθεί έως το τέλος του 2018», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΔΕΥ. Όσον αφορά στις υφιστάμενες παραχωρήσεις, ο κ. Μπασιάς εκτιμά ότι οι πρώτες γεωτρήσεις αναμένονται πριν το τέλος του 2019 στον Πατραϊκό κόλπο (από τα ΕΛΠΕ) και στο Κατάκολο (από την Energean), ενώ σχετικά με τις έρευνες στην ηπειρωτική χώρα, σημείωσε ότι “πλέον πηγαίνουν προς τα ανατολικά, δηλαδή προς Γρεβενά, Κιλκίς, Επανομή κλπ”.

 

Σχολιάστε