My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πάλι στο δρόμο για τα σύνορα

Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, μετανάστες με τη βοήθεια διακινητών, εξακολουθούν να επιχειρούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέσω των ελληνοσκοπιανών συνόρων.

Περιπετειώδης ήταν η καταδίωξη Έλληνα, που κατηγορείται ως διακινητής από την αστυνομία, όταν εντοπίστηκε σε περιοχή του Κιλκίς και τελικά συνελήφθη στο Κορδελιό, όταν το όχημά του ακινητοποιήθηκε σε κράσπεδο.

Αυτό που παρατηρούν οι διωκτικές αρχές την περίοδο αυτή, είναι πως αρκετοί μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι τον περασμένο μήνα είχαν φτάσει από τον Έβρο, έμειναν στη Θεσσαλονίκη λόγω κακοκαιρίας και δεν επιχείρησαν να ξεκινήσουν άλλο ένα παράνομο ταξίδι προς την Ευρώπη, καθώς είναι γνωστές οι δυσκολίες στην περιοχή των ελληνοσκοπιανών συνόρων. Αρκετοί ζούσαν σε σπίτια που τους διασφαλίζουν οι διακινητές, ενώ άλλοι καταφεύγουν σε εγκαταλειμμένα κτίρια στη Θεσσαλονίκη για να προστατευτούν από το κρύο.

Αστυνομικοί της διεύθυνσης αλλοδαπών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν έφοδο σε διαμέρισμα της περιοχής Μοναστηρίου και συνέλαβαν τον πακιστανό ενοικιαστή του, όπως ανακοινώθηκε χθες. Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα έμεναν, πληρώνοντας τον ενοικιαστή, άλλοι πέντε Πακιστανοί, περιμένοντας να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την περιοχή της Ειδομένης.

Είναι άλλωστε γνωστό, πως από τη Θεσσαλονίκη ξεκινούν διακινητές που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες στην περιοχή των ελληνοσκοπιανών συνόρων. Βέβαια, οι αριθμοί που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες έχουν μειωθεί, ωστόσο, η διακίνηση προσφύγων και μεταναστών συνεχίζεται.

Η καταδίωξη

Οκτώ Πακιστανοί εντοπίστηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στο νομό Κιλκίς, σε σημείο που βρίσκεται κοντά στα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Οι αστυνομικοί των συνόρων εντόπισαν το αυτοκίνητο που τους είχε μεταφέρει, όμως μόλις ζήτησαν από τον οδηγό του να σταματήσει για έλεγχο αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Οι Πακιστανοί νωρίτερα είχαν ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη.

Τουλάχιστον τέσσερα περιπολικά από το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν στην καταδίωξη του οδηγού, που αποδείχτηκε ότι ήταν ένας 31χρονος Έλληνας. Στην περιοχή της Μενεμένης, χθες τα ξημερώματα, εντοπίστηκε το όχημα από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και συνεχίστηκε η καταδίωξη μέχρι το Κορδελιό, όπου ο 31χρονος έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε με το ΙΧ σε κράσπεδο. Χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, με τις κατηγορίες της διακίνησης μεταναστών αλλά και της αντίστασης, ενώ φέρεται ότι προσπάθησε να διαφύγει από τους αστυνομικούς και πεζός.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Μακεδονία» την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Σχολιάστε