My Twitter Feed

8 Μαρτίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η κοινωνική προστασία στη Παιονία -

Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Φήμες για κλειστά σχολεία -

Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

“Απέτυχαν με την πανδημία” -

Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Για τις συνοριακές διελεύσεις -

Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Διαμαρτυρία στους Ευζώνους -

Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Γιατί το “όχι” στα φωτοβολταϊκά -

Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Να μη συρρικνωθούν τα ΕΛΤΑ -

Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Απαλλαγή από δημοτικά τέλη -

Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Μηνύματα για την Ημέρα της Γυναίκας

Μηνύματα για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, εξέδωσαν ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, η ΝΔ Κιλκίς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς, η Επιτροπή Ισότητας Δήμου Κιλκίς.

Ο βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης

Ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα που με οποιαδήποτε υπόσταση, ως μητέρα, σύζυγος, κόρη, αδελφή, γιαγιά, φίλη, σηματοδοτεί για κάθε άνθρωπο σε όλη τη διάρκεια της ζωής του την ύπαρξη, την ευτυχία, την ελπίδα, την αγάπη, την καλοσύνη, την συμπαράσταση.

Η ημέρα αυτή αποτελεί αφορμή για κινητοποιήσεις παγκοσμίως, με βασική επιδίωξη την ενημέρωση για ευαισθητοποίηση του κόσμου σε ζητήματα όπως είναι η προάσπιση της αξιοπρέπειας των γυναικών, η αποτροπή της βίας εναντίον τους, η έλλειψη ελευθερίας και η αδυναμίας τους να αντιδράσουν σε κάθε ενέργεια που προσβάλλει την προσωπικότητά τους.

Η φετινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας βρίσκει την ελληνική κοινωνία προβληματισμένη από τις αποκαλύψεις των φαινομένων της έμφυλης βίας. Συναισθανόμαστε και συμπαραστεκόμαστε όλες εκείνες τις γυναίκες που συνεχίζουν να υφίστανται διακρίσεις στην εργασία, την υγεία ,την εκπαίδευση, την πολιτική ζωή, αυτές που είναι ευάλωτες στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η δική μας αντίδραση επιβάλλεται να έχει τέτοια μορφή ,που θα προτάσσει ασπίδα κοινωνικής προστασίας και θα εξασφαλίζει συν θήκες ελευθερίας και αξιοπρέπειας για όλες τις γυναίκες χωρίς εξαιρέσεις και στερεότυπα, σ’ ένα κόσμο που θα αναγνωρίζει την αξία τους, θα τιμά την ύπαρξή τους και θα ενισχύει τη θέση τους στη σύγχρονη κοινωνία .

Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες !!!

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης 

Η 8η Μαρτίου είναι μια μέρα αφιερωμένη στις γυναίκες και στους αγώνες για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους στην οικογενειακή, οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή. Μια μέρα όπου μας δίνεται η ευκαιρία να τιμήσουμε όλες τις γυναίκες για την πολύπλευρη και πολύτιμη προσφορά τους στη στήριξη της κοινωνίας, και, να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα για το δικαίωμα στην ισότητα που έχει κάθε γυναίκα.

Ως Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στηρίζουμε και προωθούμε κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την αναγνώριση του ρόλου της γυναίκας στην τοπική κοινωνία και προσπαθούμε να ενισχύσουμε την παρουσία της στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

 Χρόνια σας πολλά!

Η ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ

Σημερα 8 Μαρτίου γιορτάζουν οι γυναίκες όλου του κόσμου.

Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες και τις στέλνουμε από τα βάθη της καρδιάς μας ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Οι γυναίκες, οι μητέρες μας, οι γιαγιάδες μας, οι σύζυγοι, οι συναδελφισσες στο χώρο εργασίας, οι γνωστές και φίλες μας, όλες αυτές οι αγωνίστριες της ζωής που είναι ο στυλοβάτης του σπιτιού.

Η σημερινή εορταστική ημέρα για όλες τις γυναίκες στην Πατρίδα μας πραγματοποιείται σε μια εποχή που το φως της δημοσιότητας πέραν του φονικού ιού covid – 19 βλέπουν οι καταγγελίες και τα όσα δραματικά υπέστησαν πολλές γυναίκες σε διάφορους κοινωνικούς χώρους.
Η σεξουαλική και όχι μόνο κακοποίηση που έζησαν γνωστές και άγνωστες γυναίκες από ανθρώπους υπεράνω πάσης υποψίας.

Για τον λόγο αυτό και με την ευκαιρία της 8ης Μαρτίου είναι επίκαιρα οσο ποτέ τα προταγματα για ισότητα και ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών σε κάθε έκφανση της κοινωνίας. Στους χώρους δουλειάς, στο σπίτι και όπου αλλού ένα πρέπει να είναι το μήνυμα, η γυναίκα πρέπει να απολαμβάνει αξιοπρέπεια, σεβασμό και ισότητα όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις.

Και προς την κατεύθυνση αυτή ας γίνουν σύμβολο του αγώνα τούτου όλες εκείνες οι γυναίκες που είχαν δυστυχώς την τραυματική εμπειρία να περάσουν τόσο δύσκολα εξαιτίας μιας αρρωστημένης νοοτροπίας και ενός προβληματικού μυαλού κάποιων ανθρώπων (;).

Η 8η Μαρτίου 2021 αφιερώνεται στις κακοποιημένες γυναίκες αλλά ας μας επιτραπεί να συμπεριλάβουμε στην φετινή γιορτή και τις ηρωίδες του τομέα υγείας. Που προσφέρουν κάθε ικμάδα του εαυτού τους για να καταφέρουν να σώσουν τον συνάνθρωπο τους από την πανδημία του κορωναιου και όχι μόνο.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς

Η Ημέρα της γυναίκας στον καιρό της πανδημίας και του #metoo

8 Μάρτη 1857, Νέα Υόρκη

Γυναικεία απεργία και διαδήλωση εργατριών στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, για καλύτερα εργασιακά δικαιώματα, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, μείωση των όρων εργασίας και εξίσωση μισθών αντρών και γυναικών.

8 Μάρτη 2021, Ελλάδα

Εν μέσω πρωτοφανούς πανδημίας αλλά και εν μέσω του κινήματος #metoo, που εδώ και πάνω από ένα μήνα έχει πάρει σημαντικές διαστάσεις στην Ελλάδα, η μέρα αυτή αποκτά φέτος ακόμα μεγαλύτερη σημασία ως μέρα αγώνα και διεκδίκησης για κάθε γυναίκα και παράλληλα για κάθε άνθρωπο που απειλεί η πατριαρχία, η κουλτούρα του βιασμού, η εργασιακή καταπίεση, ο νεοφιλελευθερισμός και τα όπλα του.

Αυτονόητα που κάποτε ήταν ζητούμενα και ζητούμενα που ακόμα δεν έχουν ικανοποιηθεί. Ζητούμενα για τα οποία έχουν αγωνισθεί και αγωνίσθηκαν γυναίκες κάθε εποχής. Ζητούμενα για τα οποία γυναίκες κάθε ηλικίας υπέμειναν, βρήκαν τη δύναμη να αντιδράσουν,  επέμειναν, ενέπνευσαν και στο τέλος δικαιώθηκαν ή θα δικαιωθούν. Πρέπει να δικαιωθούν.

Για μια κοινωνία σε ισορροπία. Για μια γυναίκα στη θέση που δικαιούται και της αξίζει για την προσφορά της στην ανθρωπότητα. Μια μάχη που δίνεται καθημερινά μέσα στην οικογένεια, τις παρέες, την εργασία. Μέσα στην κοινωνία. Μάχη που δεν κερδίζεται μόνο με τους νόμους. Μάχη που κερδίζεται με αλλαγή νοοτροπίας.

Η 8η Μάρτη αποτελεί μια μέρα κρίκο στον συνεχή αγώνα για την ισότητα και τη χειραφέτηση της γυναίκας για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών τον 21ο αι.

Από τη πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Κιλκίς, Μαρίας Μασμανίδου – Τσάβαλου

Η φετινή ημέρα της Γυναίκας έχει μια πολύ διαφορετική οπτική. Είναι εγκιβωτισμένη στην πανδημική κρίση, σχηματοποιημένη σε νέες έννοιες και αρνητικές συνέπειες, με τις οποίες πασχίζουμε να συμφιλιωθούμε, αρκετές φορές χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Ο επονομαζόμενος και ως αόρατος εχθρός του κορονοϊού μας έφερε αντιμέτωπες με το θάνατο, με τον πόνο της απώλειας και του θρήνου αγαπημένων προσώπων της τοπικής μας κοινωνίας. Μας αποξένωσε από τις κοινωνικές μας παρέες, μας στέρησε τη χαρά της επικοινωνίας και μας σύστησε σε υγειονομικά μέτρα ωφέλιμα μεν για την ατομική μας θωράκιση και για την προστασία της δημόσιας υγείας, εχθρικά δε προς την κοινωνική επαφή. Τα συναισθήματα, ακόμη και το χαμόγελο της ελπίδας είναι καλά κρυμμένα πίσω από μια μάσκα και ενίοτε δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε τους συνομιλητές μας στις ελάχιστες κοινωνικές επαφές στο χώρο της εργασίας μας ή στις περιορισμένες εξόδους για τις αναγκαίες αγορές.

Η πανδημία γιγάντωσε το φόβο, φούντωσε το άγχος και την ανασφάλεια για το άδηλο εργασιακό μέλλον, ξύπνησε το δικαιολογημένο θυμό για όλα όσα συμβαίνουν και τα αποδεχόμαστε χωρίς να είμαστε σε θέση να παρέμβουμε για να τα αλλάξουμε.

Οι γυναίκες όμως βρέθηκαν και πάλι στις επάλξεις της υγειονομικής περίθαλψης δίνοντας τη μάχη για να σωθούν χιλιάδες συνάνθρωποί μας. Ως υγειονομικοί, ως γιατροί ως νοσοκόμες… Είναι δύσκολο να ξεχάσει κανείς το λαμπερό βλέμμα των είκοσι εθελοντριών νοσοκόμων που ταξίδεψαν από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη και προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στα γεμάτα με ασθενείς νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας. Όπως είναι και εξαιρετικά δύσκολο να απαλειφθούν από τη μνήμη τα έντονα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας στην εποχή της Covid – 19, οι μορφές σεξουαλικής βίας και κακοποίησης που βγήκαν στο φως με την ενθάρρυνση ανεξάρτητων γυναικείων κοινωνικών κινημάτων όπως το #MeToo.

Τα παραδείγματα αυτά είναι χαρακτηριστικά της μεγάλης δύναμης με την οποία είναι ατσαλωμένη η γυναικεία ψυχή αλλά και της ευάλωτης θέσης της σε έναν κόσμο που την παγιδεύει σε στεγανά και ενοχικές σκέψεις και αναβάλλει επ’ αόριστον την αναγνώριση της ισότητας των γυναικών και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν στην πράξη.

Η επόμενη ημέρα της πανδημίας, με την αισιοδοξία με την οποία μας οπλίζει πλέον το εμβόλιο της ελευθερίας φαίνεται αχαρτογράφητη. Ίσως όμως να είναι και η απαρχή για μια πιο στέρεα, πιο δίκαιη βάση για την ισότητα των φύλων που θα τη σφραγίζουν σύγχρονες πολιτικές, αντάξιες των μηνυμάτων της εποχής μας.

Σχολιάστε