My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

Ο Τσαντάκης με τους πολιτιστικούς

Συνάντηση με τους πολιτιστικούς συλλόγους του Κιλκίς και των χωριών, είχε ο επικεφαλής του συνδυασμού Ενωτική Δύναμη Κιλκίς, Δημήτρης Τσαντάκης, στο ξενοδοχείο «Ευρυδίκη».

Συμμετείχαν εκπρόσωποι από 40 και πλέον συλλόγους και η συζήτηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα πολύ ευχάριστο, πολιτισμένο και συνεργατικό κλίμα. Αυτός ήταν και ο τρόπος της συνεργασίας και της συμπόρευσης της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς με το σύνολο των ανθρώπων αυτών χωρίς να εξετάζονται οι κομματικές ή δημοτικές τους προτιμήσεις. Στη συζήτηση προσκλήθηκε και συμμετείχε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Άννα Δημάκη.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς, αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε ο Δήμος Κιλκίς με το σύνολο των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Κιλκίς την περίοδο 2014 -2019 και τα θεαματικά αποτελέσματα που έφερε αυτή.

Έγινε παρουσίαση του έργου που επιτελέστηκε και της υποδομής που έχει δημιουργηθεί και αποτελεί το εχέγγυο για την περαιτέρω βελτίωση του τοπικού πολιτιστικού προϊόντος, της εθελοντικής προσφοράς, της τουριστικής προβολής και της εξωστρέφειας.

Μερικά από αυτά τα έργα υποδομής είναι η ανακαίνιση και δημιουργία εικαστικής έκθεσης στο Μουσείο Λίμνης Δοϊράνης, η δημιουργία Ιστορικού Μουσείου – Φυλακίου Γρηγόρης Αυξεντίου στον Ακρίτα, οι παρεμβάσεις με φωτοβολταϊκά για το φωτισμό του Βυζαντινού Φρουρίου του Γυναικόκαστρου, η αντικατάσταση του ξύλινου δαπέδου και προμήθεια εξοπλισμού για τον Θερινό Κινηματογράφο «Δημήτριος Ζωηρός» του Κιλκίς, η δίγλωσση έκδοση μνημείων του Δήμου με έγκριση του Υπουργείου Τουρισμού, ο δίγλωσσος Τουριστικός Οδηγός, το site για την ανάδειξη και προβολή του Γυναικόκαστρου, η επετειακή έκδοση «100 Χρόνια Ιστορία του Κιλκίς 1913 – 2013» και φυσικά η έμπρακτη οικονομική στήριξη των συλλόγων, η δημιουργία πολιτιστικών θεσμών όπως Φεστιβάλ Πιάνου, Φεστιβάλ Λύρας και Εγχόρδων, Βραδιές Όπερας «Μαρία Κάλλας», εκδηλώσεις παράδοσης και προώθησης τοπικών προϊόντων με προστιθέμενη αξία, η συνέχεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας, του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, οι αναβιώσεις παραδοσιακών δρώμενων και εθίμων κ.ά.

Αυτό το έργο, η Ενωτική Δύναμη Κιλκίς ως νέα δημοτική αρχή, θα το διατηρήσει, θα το επικαιροποιήσει, θα το εξελίξει και θα παράξει και νέο. Με απώτερο σκοπό κάθε χωριό να έχει την δική του πολιτιστική ζωντάνια και με το Κιλκίς κορωνίδα να αποτελούν πόλο έλξης και τουριστικής ανάπτυξης.

Οι βασικοί νέοι τομείς δράσης στον πολιτισμό για την περίοδο 2019 – 2023 που συζητήθηκαν είναι :

  1. Περαιτέρω οικονομική στήριξη και διευκόλυνση στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται.
  2. Προμήθεια πάγιου εξοπλισμού και δικτύωση των συλλόγων.
  3. Εκδηλώσεις και δράσεις για την προβολή της Δοϊράνης, Πικρολίμνης, Βοτανικού Κήπου, Νέας Σάντας και Κιλκίς.
  4. Προώθηση και ανάδειξη του Κιλκίς ως ιστορικού προορισμού (Μάχη του Κιλκίς 1913, Καμπάνη, Μνημεία Α’ Παγκοσμίου Πολέμου).
  5. Προώθηση της εθελοντικής δράσης των πολιτιστικών συλλόγων και σε άλλα πεδία.
  6. Αναζήτηση και απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ανάπτυξη των συλλόγων.
  7. Δημιουργία νέων πολιτιστικών δομών (Καπναποθήκες, Διοικητήριο κ.ά.)
  8. Εκδηλώσεις και δράσεις για τους απανταχού Κιλκισιώτες.
  9. Επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας 1821 – 2021.
  10. Προώθηση με έργα για την ανάδειξη της Ιστορικής Έδρας του δήμου της Νέας Σάντας ως κέντρο Ποντιακού Ελληνισμού.
  11. Συνεργασία Δήμου, Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς και συλλόγων για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων (Παλατιανό, Γυναικόκαστρο, Μουσεία).
  12. Δημιουργία πολιτιστικού ημερολογίου και δικτυακής πύλης.
  13. Βελτίωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας.

Όλοι συμφώνησαν ότι έχει συντελεστεί ένα σημαντικό έργο, ότι υπήρχε πολύ καλό πνεύμα συνεργασίας, ότι έχουν χτιστεί σχέσεις εμπιστοσύνης, ότι η δύναμη των ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους πάντα νικάει τις δυσκολίες και είναι υπεράνω κατευθυντήριων γραμμών, προτροπών, παραπλανητικών ενεργειών και ανούσιων επιθέσεων συμφερόντων.

Για την ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΙΛΚΙΣ

Επικεφαλής-Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς

Δημήτρης Β. Τσαντάκης

Σχολιάστε