My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Σ. Αβραμόπουλος στο Πολύκαστρο

Την Κυριακή 17 Μαρτίου, το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου η εκδήλωση της ΤΕ Κιλκίς με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Τάσος Βασιλακάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας, με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννης Φαχουρίδης, καθώς και πολλά στελέχη της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος απηύθυνε κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ και των συνδυασμών του στις Τοπικές και Περιφερειακές Εκλογές, ώστε ο λαός να σηκώσει κεφάλι, να βάλει στην προμετωπίδα των διεκδικήσεών του τις δικές του ανάγκες.

Σημείωσε ότι η στρατηγική σύγκληση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, Κυβέρνησης – Διοίκησης της Περιφέρειας Κεν. Μακεδονίας, επιβεβαιώνεται καθημερινά, αλλά κυρίως φάνηκε σε ορισμένα κεντρικά γεγονότα των τελευταίων χρόνων όπως το Αναπτυξιακό Συνέδριο, τη ΔΕΘ, το Thessaloniki Summit.

Εκεί, όπως είπε «όλοι από κοινού έστρωναν χαλιά στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και στα στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας και του προξενείου (…) γι’ αυτό παρά τους “σκυλοκαβγάδες” τους συμφωνούν όλοι τους στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής που κρατά τους μισθούς σε χαμηλά επίπεδα, ενισχύει τη μερική απασχόληση, εντείνει την φοροληστεία, με ενδεικτικό το γεγονός ότι και το 2019 οι φόροι προς τα λαϊκά στρώματα θα αυξηθούν επιπλέον με πέρσι κατά 1 δις ευρώ».

Την ίδια ώρα, όπως είπε, «οι τράπεζες προστατεύονται από το κράτος και ενισχύουν τη ρευστότητά τους, ενώ το μεγάλο κεφάλαιο στηρίζεται με αναπτυξιακούς νόμους, φοροαπαλλαγές, αναπτυξιακά κονδύλια μέσω της Περιφέρειας, επιδοτούνται οι ασφαλιστικές εισφορές των νέων εργαζόμενων κ.ά. Όλα αυτά είναι χρήματα που βγαίνουν από τις τσέπες των λαϊκών οικογενειών».

Επιπλέον, τόνισε, ότι στρατηγική συμφωνία ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ υπάρχει και στην ενεργό συμμετοχή της χώρας μας στους επικινδύνους σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, με την κυβέρνηση να αναλαμβάνει ρόλο σημαιοφόρου αυτών των σχεδιασμών που μετατρέπουν την περιοχή σε κόμβο αντιθέσεων ισχυρών δυνάμεων, μετατρέπουν περιοχές της χώρας σε μαγνήτη επιθέσεων. Αυτή την επιλογή δεν αμφισβητούν ούτε οι υπόλοιπες αστικές δυνάμεις όπως το ΚΙΝΑΛ, αλλά ούτε και η ΧΑ, η οποία μπροστά στο ΝΑΤΟ «στέκεται κλαρίνο» όσο και αν πουλάει νταηλίκια σε βασανισμένους ανθρώπους.

Σ’ αυτές τις επιλογές ενεργό ρόλο έχει και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος παράλληλα – με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών – «ψαρεύει στα θολά νερά του εθνικισμού αναπαράγοντας μια αδιέξοδη συζήτηση για την ονοματολογία, την ώρα που εμφανίζεται περιχαρής να συνοδεύει έναν από τους συγγραφείς της συμφωνίας, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα».

Με βάση τα παραπάνω, και άλλα στοιχεία που ανέφερε στην ομιλία του, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, επισήμανε ότι οι νέοι άνθρωποι, οι άνθρωποι με αγωνιστικό προσανατολισμό, όσοι πίστεψαν στα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζεται να κλείσουν οριστικά την πόρτα σ’ αυτή την κυβέρνηση, στο δήθεν «προοδευτικό» ΣΥΡΙΖΑ, στη λογική του μικρότερου κακού.

Η λογική του «μικρότερου κακού», είναι αυτή που οδηγεί σε μεγαλύτερο κακό, στην υποταγή, στο χαμήλωμα των απαιτήσεων, στο συμβιβασμό στο όνομα του ρεαλισμού.

Η σημερινή κυβέρνηση αφού έχει πάρει 10 από το λαό του επιστρέφει 1, και αυτό το εμφανίζει ως ένα θετικό μέτρο. Αυξάνει τον κατώτατο μισθό την ίδια ώρα που όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο παραμένει άθικτο και έτσι διατηρούνται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η εντατικοποίηση της εργασίας, τα εργατικά ατυχήματα, η εργοδοτική τρομοκρατία, ενώ η μείωση του αφορολόγητου θα εξανεμίσει την όποια αύξηση δει ένα μικρό ποσοστό εργαζομένων. Επίσης:

  • Η χώρα μας συνεχίζει να δαπανά κάθε χρόνο 3 με 4 δις ευρώ για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς.
  • Μόλις πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση μείωσε τη φορολογία στα μερίσματα των μετοχών των επιχειρηματικών ομίλων από το 15% στο 10%.
  • Χάρισε 20 εκ. ευρώ στους φαρμακοβιομήχανους και αύξησε τις τιμές αναφοράς των φαρμάκων.
  • Μέσα σ’ όλα αυτά επιδίωξε την αλλαγή σε άρθρο του ποινικού κώδικα που μειώνει την ποινή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή προωθεί μια διάταξη που ευνοεί τη ΧΑ στην υπό εξέλιξη δίκη.

O υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Αβραμόπουλος, αναφέρθηκε και σε μια σειρά άλλα ζητήματα σε σχέση με την Περιφέρεια, σημειώνοντας ότι:

  • Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στήριξε τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών στην πράξη και όχι στα λόγια και προεκλογικά όπως κάνει ο κ. Τζιτζικώστας, που την ώρα που δήθεν εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για τους μικρομεσαίους αγρότες «κλείνει το μάτι» στους μεγαλεμπόρους, τους βιομήχανους, στηρίζει το αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές και τη φορολογική τους ασυλία, στηρίζει την ΚΑΠ κ.ά.
  • Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα τις μεγάλες ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα σε όλες τις ΠΕ όπως και στο Κιλκίς, τα μεγάλα κενά στο δίκτυο αποχέτευσης σε κωμοπόλεις και χωρία, την απουσία αντισεισμικής θωράκισης, προσεισμικού ελέγχου και ενισχύσεων.

Επίσης, σε ότι αφορά τη στάση της διοίκησης τη Περιφέρειας, σημείωσε ότι: «Οι όποιες παρεμβάσεις σε κρίσιμους τομείς είναι αποσπασματικές, ελάχιστες μπροστά στις μεγάλες ανάγκες, δεν εντάσσονται σε ένα συνολικότερο σύγχρονο ολοκληρωμένο σχέδιο και χρυσοπληρώνονται 2 και 3 φορές από τα εργατικά λαϊκά στρώματα για να πλουτίζουν μεγαλοεργολάβοι από την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των διάφορων υποδομών».

Και τόνισε ότι: «Στην Περιφέρεια, σε πρώτη γραμμή, φιγουράρουν έργα για την επιχειρηματικότητα, όπως η άμεση και έμμεση επιδότηση μεγάλων επιχειρήσεων με κονδύλια, προγράμματα επιδότησης επιχειρήσεων για ληξιπρόθεσμη κατάρτιση και εργασία ανέργων. Αυτές οι παρεμβάσεις που πλασάρονται με αναπτυξιακό και φιλολαϊκό μανδύα τόσο από την παράταξη Τζιτζικώστα όσο και από τον εκλεκτό της κυβέρνησης κ. Γιαννούλη, στην ουσία αποτελούν “ζεστό χρήμα” στους επιχειρηματίες και δε δίνουν διέξοδο στους χιλιάδες ανέργους».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε ότι η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια, είναι στόχος που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργαζόμενων, των λαϊκών στρωμάτων και θα δώσει αέρα και δυναμική στη μάχη για μια καλύτερη ζωή, θα κάνει την πραγματική διαφορά, γιατί έτσι, εκτός των άλλων θα ενισχυθεί η πάλη για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με έργα, υποδομές και υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής μας:

  • Για προστασία του περιβάλλοντος, του Αξιού από τη μόλυνση, για αναβάθμιση του δασικού οικοσυστήματος του Πάϊκου.
  • Για ολοκλήρωση των αναγκαίων υποδομών ύδρευσης, αποχετευτικού δικτύου και άρδευσης με τη διασφάλιση των απαραίτητων κονδυλιών, χωρίς άλλες αναβολές.
  • Για διαχείριση απορριμμάτων, που δεν θα επιβαρύνει επιπλέον τη λαϊκή τσέπη μέσω της τοπικής φορολογίας για να γεμίζουν τα ταμεία των Δήμων, εταιριών ανακύκλωσης, κατασκευαστών και διαχειριστών.
  • Για αντιπλημμυρικά έργα, όχι κομμένα και ραμμένα στους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς κράτους και Περιφέρειας αλλά επαρκή και επικαιροποιημένα, εντοπίζοντας περιοχές που θα μπορούσαν δυνητικά να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με βάση νέα κλιματολογικά και πολεοδομικά δεδομένα.
  • Για να είναι το δομημένο περιβάλλον θωρακισμένο απέναντι στους σεισμούς που είναι συχνοί και στη χώρα μας συνολικά και στην ΠΚΜ και ιδιαίτερα τα σχολεία, οι χώροι συγκέντρωσης νεολαίας. Για να σχεδιαστεί και να είναι υλοποιήσιμο στην πράξη ένα πρόγραμμα πολιτικής προστασίας που θα επιτρέψει να μη θρηνήσουμε θύματα αν χτυπήσει ο εγκέλαδος.
  • Για να προχωρήσουν γρήγορα αναγκαία έργα όπως η αναβάθμιση του τοπικού οδικού δικτύου και ταυτόχρονα να μην τα χρυσοπληρώνουμε άμεσα και έμμεσα με την πολλαπλή φορολογία.
  • Για αναβάθμιση των υποδομών παιδείας και υγείας. Για χώρους αθλητισμού και πολιτισμού, που να μπορούν να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες και να αναβαθμίσουν το επίπεδο ζωής και εδώ στην ύπαιθρο.

Το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά, αποφασιστικά, δυναμικά παντού, ώστε να μπορέσει να γίνει η απαρχή για να αλλάξουν οι συσχετισμοί, για να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία για τους εργαζόμενους, για τη νεολαία.

Δελτίο τύπου από την Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ

Σχολιάστε