My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Με τίτλο “ΟΙ ΚΕΡΑΣΙΕΣ ΔΕΝ ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ…”, η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ εξέδοσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου:

Η εξέγερση του 1973 είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης. Πηγή έμπνευσης για μια ολόκληρη ζωή. Συνεχίζει να δείχνει το δρόμο, για το πώς ένας λαός όταν πιστέψει στις δυνάμεις του μπορεί να αμφισβητήσει τη λογική των μονοδρόμων. Ζει στους αγώνες του σήμερα για δημοκρατία, ειρήνη, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση.

39 χρόνια μετά την πτώση της χούντας, η δημοκρατία είναι σε καθεστώς έκτακτης μνημονιακής ανάγκης. Η τρικομματική συγκυβέρνηση με την απαιτούμενη προσήλωση στους εμπνευστές της, στρέφεται απροκάλυπτα ενάντια στους πολίτες και την κοινωνία. Εκτός της σκληρής λιτότητας και της εξαθλίωσης που επιβάλλουν, εκκολάπτουν και το «αυγό του φιδιού». Τους νοσταλγούς του φασισμού και του Χίτλερ.

Χρέος κάθε πολίτη η καταδίκη των νεοφασιστικών προκλήσεων αλλοίωσης της ιστορικής μνήμης.

Το Πολυτεχνείο, σύμβολο αγώνα και ανιδιοτέλειας εμπεριέχει αξίες και ηθικές παρακαταθήκες που προσδίδουν νόημα στην ανθρώπινη ύπαρξη. Τα οράματα, οι στόχοι του παρελθόντος και οι αγώνες της νέας γενιάς μας να γίνουν οι σπίθες μιας νέας ελπίδας. Το οφείλουμε σε όλους όσους αφιέρωσαν την ζωή τους για τη δημοκρατία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ”

Σχολιάστε