My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΛΜΑΚΟ

agathopoulou-540x355Μετά από συνάντηση που πραγματοποίησαν η Ειρήνη Αγαθοπούλου και η Δέσποινα Χαραλαμπίδου με πρώην εργαζόμενους της βιομηχανίας ΑΛΜΑΚΟ, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας με θέμα την “απόγνωση των εργαζόμενων της βιομηχανίας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. «ΑΛΜΑΚΟ» εξαιτίας σταδιακής μεθόδευσης της εργοδοσίας για πτώχευση της εταιρείας σε βάρος τους».

almaco-001Οι βουλευτές  τονίζουν  ότι “η επιχείρηση από το 2010 επικαλούμενη το γνωστό πλέον άλλοθι των εργοδοτών περί οικονομικής κρίσης άρχισε να καθυστερεί την καταβολή των μισθωμάτων και μέχρι το 2013 που έκλεισε οριστικά χρησιμοποίησε όλα τα αντιεργατικά μέσα και νόμους που διέθετε: εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών, συμφωνίες για υπογραφή αδειών άνευ αποδοχών, εκβιασμούς εργαζομένων ώστε να μην κινηθούν ποινικά εναντίον της εταιρίας”.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, δύο μήνες πριν το κλείσιμο της επιχείρησης, η διοίκηση της ΑΛΜΑΚΟ μεταβίβασε και πούλησε εξοπλισμό, όπως οχήματα και 2.000 μήτρες για την παραγωγή προϊόντων σε άλλη Α.Ε. του ίδιου ιδιοκτήτη-επιχειρηματία, τον Μάιο του 2014 κατέθεσε αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, ενώ πλέον τα χρέη της ΑΛΜΑΚΟ προς τους εργαζόμενους ανέρχονται  σε 2,1 εκατομμύρια ευρώ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον υπουργό να λάβει μέτρα για την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων από την επιχείρηση, να  εξασφαλίσει τη χορήγηση έκτατου οικονομικού βοηθήματος για τους εργαζόμενους και κυρίως να μεριμνήσει για τη συνέχιση του επιδόματος ανεργίας των απολυμένων της επιχείρησης, δεδομένου ότι λόγω της επιβολής από την επιχείρηση της εκ περιτροπής εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι εργαζόμενοι δεν κατόρθωσαν να έχουν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων με αποτέλεσμα να λάβουν ταμείο  μόνον για λίγους μήνες.

Σχολιάστε