My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Ο Σούλης για πρόσφυγες Μουριών

Σε δήλωσή του για την εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχείο του ΣΣ Μουριών, ο πολιτευτής Κιλκίς της ΝΔ, Αναστάσιος Καζαντζίδης, αναφέρει τα εξής:

Αιφνιδίως και ενώ όλοι ασχολούνται με τις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν τον πρώτο μήνα του 2017 στη χώρα και το νομό μας, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Χρυσής Αυγής ενεργώντας συνομωτικά (στα … μουλωχτά όπως λέει ο λαός μας), εγκατέστησε 226 πρόσφυγες σε ιδιωτική ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή του Σ.Σ. Μουριών χωρίς να υπάρχει ΚΑΜΙΑ ενημέρωση στους αρμόδιους φορείς του νομού μας (Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο Κιλκίς).

Η ενέργεια αυτή αποτελεί ακόμη μια απόφαση της ανεύθυνης κυβέρνησης της χώρας, με τη μέθοδο του ‘’αποφασίζομεν και διατάσσομεν ’’ (για να θυμηθούμε κάποιες παλιότερες εποχές) και με το ‘’έτσι θέλω’’ φέρνει με πλήρη μυστικότητα μερικές ακόμη ανθρώπινες ψυχές, πιστή στον σχεδιασμό της αποσυμφόρησης κάποιων κέντρων φιλοξενίας από γειτονικούς όμορους νομούς και μη ρωτώντας κανέναν για την ενέργεια της αυτή. Ενέργεια ‘’άκρως δημοκρατική’’ όπως μας συνήθισε η καταρρέουσα κυβερνητική παρεούλα. Δεν συμφωνείτε;

Στον δύσκολο χειμώνα που βιώνουμε όλοι μας, η χρησιμοποίηση σταθερών βάσεων υποδομών, ασφαλώς και ελαφρύνει τις δύσκολες συνθήκες που υφίστανται οι πρόσφυγες αυτοί, προστατεύοντας τους από την μανία της φύσης. Σκεφτόμενοι ανθρώπινα λοιπόν, όλοι μας συμφωνούμε στο να σωθούν από το κρύο και την ταλαιπωρία των πολικών θερμοκρασιών και του χιονιού οι άνθρωποι αυτοί.

Τα ερωτήματα όμως που τίθενται είναι πολλά:

α) Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της πρώην ξενοδοχειακής μονάδας του οικισμού του Σ.Σ. Μουριών, είναι κατάλληλες και έχουν την απαραίτητη ρητή συγκατάθεση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών που πρέπει να γνωμοδοτήσουν και να συναινέσουν για ένα τέτοιο κτιριακό συγκρότημα;

β) Είναι καθόλα επαρκές, ώστε να υπάρχει πλήρης ασφάλεια το κτιριακό αυτό συγκρότημα που στεγάζει τις οικογένειες των προσφύγων ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα άλλο πρόβλημα γενικότερα;

Είναι μερικά μόνο ενδεικτικά και εύλογα ερωτήματα που θα έπρεπε να έχουν απαντηθεί πολύ πριν παρθεί η τελική απόφαση εγκατάστασης των προσφυγικών οικογενειών.

Εμείς απλώς επισημαίνουμε τώρα το γεγονός και περιμένουμε από τους θεσμικά αρμόδιους να δώσουν πειστικές απαντήσεις (εγγράφως) στα ερωτήματα αυτά που απασχολούν τον κόσμο, από την στιγμή που το θέμα γνωστοποιήθηκε επίσημα από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου του οικισμού Σ.Σ. Μουριών στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017.

Σχολιάστε