My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο ΣΚΑΙ για τις εξορύξεις χρυσού (Βίντεο)

Πρώτο θέμα στο χθεσινοβραδυνό eco-news του ΣΚΑΙ ήταν οι αντιδράσεις στα σχέδια εξόρυξης χρυσού σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Ισπανία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Ρουμανία και Ελλάδα αρνούνται τις επενδύσεις χρυσού φοβούμενες το οικολογικό και κοινωνικό κόστος.

Ήταν η πρώτη φορά σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας που το πρόβλημα της εκμετάλλευσης χρυσού παρουσιάστηκε στη σωστή του διάσταση – και μάλιστα με αναφορά στη Χαλκιδική και όχι σε κάποια άλλη χώρα!

Η εξόρυξη χρυσού δεν είναι μια οποιαδήποτε επένδυση αλλά μια εξαιρετικά ρυπογόνος βιομηχανία. Υπάρχουν υποσχέσεις για προσλήψεις από τη μια, αλλά από την άλλη σοβαρές και τεκμηριωμένες αντιδράσεις από ανθρώπους που δεν είναι οι “ξενόφερτοι τραμπούκοι” που φαντάζεται ο κ. Πάχτας, αλλά κάτοικοι που αγωνίζονται για τον τόπο τους και τις ζωές τους. Κι αυτά δεν συμβαίνουν κάπου στον τρίτο κόσμο, αλλά σε τουλάχιστον πέντε χώρες μέσα στην καρδιά της Ευρώπης!

Για πρώτη φορά αναφέρθηκε η ζημία που θα υποστούν οι άλλες οικονομικές δραστηριότητες από αυτήν την επένδυση και τέθηκε το ερώτημα αν το ισοζύγιο αποβαίνει τελικά σε όφελος της κοινωνίας ή όχι. Απάντηση δεν περιμένουμε να δοθεί αλλά τουλάχιστον η ερώτηση ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα!

Πηγή: antigoldgreece

Δείτε το βίντεο: http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=233365#.UHyVertulqE.wordpress

Σχολιάστε