My Twitter Feed

22 Φεβρουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα τραύματα στο Λόφο του Χωρυγίου -

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, 2022

26 θέσεις “8μηνιτών” στη ΠΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, 2022

Απόρριψη προτάσεων για Φ/Β -

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, 2022

Παιονία: Πρόταση για ποδήλατα -

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, 2022

Μελέτη για το αρδευτικό Μουριών -

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, 2022

Η ΛΑ.ΣΥ. για τους Ρομά Αξιούπολης -

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου, 2022

Επίσκεψη-αστραπή για το ΑΕΙ -

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου, 2022

Διαβούλευση για εμπορικό κέντρο -

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου, 2022

Πούτιν στα βήματα της Τουρκίας;

Του Βλάση Αγτζίδη.


Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο αυτονομημένων περιοχών του Ντομπάς (Λουγκάνσκ, Ντονιέτσκ) θυμίζει δομικά το ίδιο που έκανε η Τουρκία μετά την εισβολή του 1974. Όταν αναγνώρισε ενάντια σε κάθε διεθνή σύμβαση και κανόνα το 1983, τις κατεχομενες περιοχές στην βόρεια Κύπρο ως ανεξάρτητο κράτος.
.
Την δομική ομοιότητα έρχεται να υποστηρίξει και ο χαρακτηρισμός των ρωσικών στρατευμάτων που εγκαθίσταται στις αυτόνομες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας ως “Ειρηνευτική Δύναμη”, μιας και ακριβώς την ίδια έκφραση χρησιμοποιεί και η Τουρκία για το στρατό Κατοχής στην Κύπρο.

Βεβαίως η τουρκική πρόκληση είναι πολύ περισσότερο έντονη και ακραία από αυτή του Πούτιν γιατί χαρακτηρίστηκε από εισβολή ενός κράτους στα εδάφη ενός άλλου, προβαίνοντας σε πρωτοφανείς ωμότητες κατά του άμαχου πληθυσμού και γενικευμένη εθνική εκκαθάριση.

Οπότε η ελληνική κυβέρνηση έχει ένα θεόσταλτο δώρο αυτή τη στιγμή: να αξιοποιήσει τη Δυτική ευαισθησία και να καταγγείλει την αντίστοιχη τουρκική πολιτική. Το χρωστά εξάλλου στον κυπριακό λαό που εξαιτίας της χουντικής ελλαδικής πολιτικής βιώνει την κατοχή και την προσφυγιά.

Η ανάδειξη του εγκλήματος της Τουρκίας ενάντια στην Κύπρο είναι ο μόνος τρόπος να αντιστρέψει το κλίμα που καλλιεργεί εις βάρος της Ελλάδας η ιμπεριαλιστική Τουρκία.

Στον παρακάτω χάρτη με κίτρινο ειναι τα εδάφη της περιφέρειας του Ντομπάς που απέμειναν υπό ουκρανική κυριαρχία. Με κόκκινο οι αυτόνομες περιοχές που αναγνωρίστηκαν από τον Πούτιν ως ανεξάρτητα κράτη.

Σχολιάστε