My Twitter Feed

16 Ιουνίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλκίς: Ένταξη δυο νέων σχολείων -

Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Συνεργασία για ένταξη έργων -

Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

“Πρωτοφανής λαθροχειρία στο ΔΣ” -

Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Καταγραφή προβλημάτων Παιονίας -

Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Νομιμοποίηση κατάργησης 8ωρου -

Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα του 3ημέρου -

Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Στοπ στα πλαστικά με Σταραμάκι! -

Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο -

Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

“Ο νόμος σας θα πέσει στην πράξη”

“Ψηφίζετε έναν νόμο μόνοι σας και γι’ αυτό ο νόμος αυτός θα καταπέσει στην πράξη”, υπογράμμισε η Ειρ. Αγαθοπούλου, βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κιλκίς και αν. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης, στη συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με την ομιλία της αυτή έκλεισε τον κύκλο των παρεμβάσεων της στη Βουλή για την συζήτηση του νομοσχεδίου, ξεκινώντας την τοποθέτηση της στην Ολομέλια με έναν παραλληλισμό του υπό συζήτηση νομοσχεδίου και των μνημονιακών νομοσχεδίων “που με τόσο ζήλο νομοθετούσε η ΝΔ”

Συνέχισε δε λέγοντας ότι το νομοσχέδιο αυτό “με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε μείωση των θέσεων εργασίας και αύξηση της ανεργίας, οδηγεί σε μείωση μισθών, σε εξαντλητικά ωράρια εργασίας και σε πλήρη καταπάτηση κεκτημένων εδώ και χρόνια εργασιακών δικαιωμάτων. Και επίσης οδηγεί στην μετανάστευση των νέων μας στο εξωτερικό γιατί ποιος θέλει να μείνει για να έχει τέτοιες εξοντωτικές συνθήκες εργασίας.”

Ως «φερετζέ» στο αντεργατικό νομοσχέδιο χαρακτήρισε τα πρώτα μέρη του νομοσχεδίου για την βία και σεξουαλική παρενόχληση στον κόσμο της εργασίας και τις γονικές άδειες που θεσπίζονται. Τόνισε επίσης ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν προάγει την συμφιλίωση της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής.

Απευθυνόμενη στην αρμόδια Υφυπουργό είπε: “Έτσι θα πείσετε τους νέους να κάνουν οικογένεια; Έτσι νομίζετε ότι βοηθάτε στο δημογραφικό; Ή με τη συμμετοχή σας σε κάτι απαράδεκτα συνέδρια για τη γονιμότητα; Ποια γυναίκα ή ποιο ζευγάρι, κ. Συρεγγέλα, δεν γνωρίζει σήμερα ότι μετά τα 40 είναι πιο δύσκολο να κάνει παιδιά; Τα συνέδρια περίμενε για να της το πουν; Γι΄ αυτό οι νέοι άνθρωποι δεν κάνουν οικογένεια πριν τα 35-40; Η έλλειψη γνώσης τους εμποδίζει ή η επισφάλεια στην εργασία και οι πενιχροί μισθοί; Είστε εντελώς άσχετοι με τα θέματα ισότητας, εντελώς επικίνδυνοι και το αποδεικνύετε καθημερινά.”

Στη συνέχεια, ανέλυσε την υστέρηση στα εφαρμοστικά μέτρα της σύμβασης, καταθέτοντας τις προτάσεις της ΓΣΕΕ και της ΕΕΔΑ, καθώς έχουν κάνει ουκ ολίγες παρατηρήσεις στα «θετικά» άρθρα του νομοσχεδίου.

Κλείνοντας την τοποθέτηση της η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παρατήρησε την απομόνωση της ΝΔ τόσο από την κοινωνία όσο και από τα άλλα πολιτικά κόμματα λέγοντας ότι “ψηφίζετε έναν νόμο μόνοι σας και γι’ αυτό ο νόμος αυτός θα καταπέσει στην πράξη. Και πολύ σύντομα, μια πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει για να εφαρμόσει πραγματικές πολιτικές συμφιλίωσης, 35ωρο, 4ήμερο και θα συνεχίσει την προσπάθεια αύξησης του κατώτατου μισθού που αφήσαμε στη μέση, γιατί δεν ζούμε για να δουλεύουμε, δουλεύουμε για να ζούμε.”

Δείτε την τοποθέτηση στην ολομέλεια εδώ: https://youtu.be/u6cl2rc5U7Y

Δείτε την τοποθέτηση στις επιτροπές εδώ: https://youtu.be/hAO0W7Jm_Cw

Δείτε την τοποθέτηση στην κατ’ άρθρο συζήτηση εδώ: https://youtu.be/dBY9Cz7Nio4

Σχολιάστε