My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ο Μ. Τρεμοπουλος για τη διωξη αφων Ψωμιαδη

Ως απάντηση στις δηλώσεις του Παν. Ψωμιάδη, ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας, Μιχάλης Τρεμόπουλος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Κατανοούμε τη δύσκολη θέση των αδελφών Ψωμιάδη, όπως και κάθε κατηγορούμενου για κακούργημα, που προσπαθεί να ελαφρώσει τη θέση του. Όμως η Δικαιοσύνη και οι θεσμοί πρέπει να κάνουν το έργο τους και οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν την αλήθεια για τα πεπραγμένα της κακο-διοίκησης Ψωμιάδη. Επομένως, οι αναφορές του εν αργία περιφερειάρχη για «σκοτεινά πολιτικο-δημοσιογραφικά κέντρα», οι καταγγελίες του για «το δικό του ιδεολογικό χώρο», οι συνήθεις εθνολαϊκιστικές και οι αντιμνημονιακές κορώνες κτλ μόνο χαμόγελα συγκατάβασης μπορούν να εξασφαλίσουν. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη και πικρή για τους ίδιους και το σύστημά τους. Η πλήρης κάθαρση πλησιάζει».

Μετά τις ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκαν κατά των αδελφών Ψωμιάδη και άλλων 19 υψηλόβαθμων στελεχών της Ν.Α.Θ., οι αδελφοί Ψωμιάδη, αντί να ζητήσουν συγγνώμη για όσα αποδεδειγμένα πλέον έπραξαν, επιχειρούν με ψεύδη, συκοφαντίες, απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων και δεδομένων να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, αφού δεν κατάφεραν να παραπλανήσουν τις δικαστικές αρχές και τον οικονομικό Επιθεωρητή, οι οποίοι έπραξαν το καθήκον τους.

Συγκεκριμένα:

1.                  Ο κ. Παν. Ψωμιάδης ψεύδεται όταν δηλώνει ότι πρόκειται «για πρωτοφανή ενορχηστρωμένη επίθεση κατασυκοφάντησης από σκοτεινά πολιτικοδημοσιογραφικά κέντρα»,αναφερόμενος στην υπόθεση με τα περιβόητα «45άρια» έργα και τα ανύπαρκτα έργα, που ο ίδιος και ο αδελφός του επέβλεψαν και πιστοποίησαν προς πληρωμή με τη μέθοδο της μίσθωσης έργου.

Η δικαστική διερεύνηση του θέματος ξεκίνησε στις 23 Απριλίου 2008, όταν ο Μιχάλης Τρεμόπουλος μαζί με τον αείμνηστο Νίκο Γιαννόπουλο καταθέσαν σχετική αναφορά με προτεινόμενους μάρτυρες τους κ. Ι. Μπίκο και Ι. Σιάννη. Την άνοιξη του 2010 η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» δημοσίευσε σχετικό εκτενές άρθρο για τα 45άρια και μάλιστα για το ανύπαρκτο 45άρι που αφορούσε καθαρισμούς ρεμάτων στην περιοχή Βερτίσκου. Στα πλαίσια της προκαταρκτικής έρευνας ο εισαγγελέας κ. Λάμπρος Τσόγκας διέταξε τη σύνταξη σχετικού πορίσματος από τον οικονομικό επιθεωρητή κ. Άγγελο Καράκαρη. Τον Σεπτέμβριο του 2011 το συνταχθέν πόρισμα στάλθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος και άσκησε ποινικές διώξεις, αφού -εκτός των άλλων- διαπιστώθηκε κατ’ αρχήν ζημία πάνω από 5 εκ. ευρώ για τη ΝΑΘ, ζημία που από τους περισσότερους από τους 10 μάρτυρες εκτιμάται σε πολύ μεγαλύτερη.

2.                  Ο κ. Παν. Ψωμιάδης ψεύδεται όταν δηλώνει ότι δεν έχει «καμιά απολύτως ευθύνη για τα έργα αυτά», όπως και ο Διον. Ψωμιάδης όταν δηλώνει ότι «τα έργα αυτά ελέγχθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Όσον αφορά τα 456 45άρια: Για όσους γνωρίζουν από τις διαδικασίες μελέτης και εκτέλεσης των δημοσίων έργων, είναι αδύνατον τα 456 45άρια να μελετήθηκαν, εκτελέστηκαν (όσα εκτελέστηκαν) και πληρώθηκαν από 6 υπαλλήλους της ΔΤΥΝΑΘ, χωρίς τον προηγούμενο σχεδιασμό από τους αδελφούς Ψωμιάδη, την προέγκριση, την έγκριση και την πλήρη κάλυψη μέσω των θεσμικών οργάνων που ήλεγχαν πλήρως οι αδελφοί Ψωμιάδη (Δ/νση προγραμματισμού, Νομαρχιακή Επιτροπή Υποδομών, Τεχνικό Συμβούλιο Δημ. Έργων, Νομ. Συμβούλιο).

Όσον αφορά τα ανύπαρκτα έργα με μισθώσεις έργου (ζημία πάνω από 1 εκατ. σύμφωνα με την δικογραφία και το κατηγορητήριο), σε αυτά καμία υπηρεσία της ΝΑΘ και κανένας υπάλληλος δεν εμπλέκεται. Μόνοι υπεύθυνοι – κατηγορούμενοι είναι οι αδελφοί Ψωμιάδη, οι οποίοι έχουν ορίσει με αποφάσεις τους εαυτούς τους «επιβλέποντες μηχανικούς». Κατά τακτά χρονικά διαστήματα ψευδώς βεβαίωναν την πρόοδο των εργασιών των ανύπαρκτων αυτών έργων, σε ποσοστά δηλ. 20%, 30%, 100%. Ανάδοχοι και αποδέκτες των πληρωμών των ανύπαρκτων αυτών έργων ήταν ακόμη και συγγενικά πρόσωπα του συστήματος Ψωμιάδη. Για παράδειγμα σύμφωνα με την Γ.Ν. 2823/16-8-07 απόφαση του κ. Παν. Ψωμιάδη μεταξύ των αναδόχων έργου ύψους 675.000 ευρώ, που ψευδώς βεβαιώνεται ότι εκτελέστηκε στη ΔΥΠΕΒ (όλοι οι τμηματάρχες της ΔΥΠΕΒ ενόρκως έχουν καταθέσει ότι το έργο αυτό ποτέ δεν εκτελέστηκε) είναι και η κόρη διευθυντή τότε στη ΝΑΘ, μέλος του πειθαρχικού και διορισμένου από τον κ. Παν. Ψωμιάδη, Γενικού Διευθυντή της Π.Κ.Μ.

Όσον αφορά τον έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο: Επειδή ακριβώς δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και κατά του Ελεγκτικού Συνεδρίου (κ. Ελένη Καρανάσιου, πάρεδρος) και κατά 11 υπαλλήλων της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ, Εντελλόμενοι).

3. Ο κ. Παν. Ψωμιάδης ψεύδεται όταν δηλώνει ότι «δεν είναι δυνατόν να ασκούνται διώξεις με βάση ένα πόρισμα της οικονομικής Επιθεώρησης, το οποίο εκδόθηκε χωρίς να έχουν ακουστεί οι απόψεις τους». Η αλήθεια είναι και πάλι είναι διαφορετική, αφού οι αδελφοί Ψωμιάδη και οι 6 υπάλληλοι –κατηγορούμενοι της ΔΤΥΝΑΘ, όταν κλήθηκαν από τον αρμόδιο οικονομικό  επιθεωρητή και τον Πταισματοδίκη να καταθέσουν τις απόψεις τους (να καταθέσουν ανωμοτί) όχι μόνο αρνήθηκαν και περιφρόνησαν τη διαδικασία, αλλά προσπάθησαν με διάφορα τεχνάσματα να τη σταματήσουν. Συγκεκριμένα, υπέβαλαν δύο αιτήσεις ακυρότητας της διαδικασίας, αιτήσεις που στη συνέχεια απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Σημειωτέον ότι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι έδωσαν εξηγήσεις και κατέθεσαν ανωμοτί.

4. Ο κ. Παν. Ψωμιάδης ψεύδεται όταν δηλώνει ότι «οι απαλλακτικές αποφάσεις αποσιωπούνται, υπάρχει απαλλακτική απόφαση για τη λίμνη Κορώνεια, υπάρχει αθωωτική απόφαση για την υπόθεση του υπαλλήλου Ι. Σιάνη, ο Άρειος Πάγος ακύρωσε την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου για το θέμα των προστίμων». Η αλήθεια και πάλι είναι διαφορετική αφού για αξιόποινες πράξεις του στη λίμνη Κορώνεια (μείωση και πάλι προστίμων, μη σύσταση επιτροπών ελέγχου κλπ.) ο κ. Παν. Ψωμιάδης έχει ήδη παραπεμφθεί στο ακροατήριο και συγκεκριμένα στο Γ’ τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου και θα δικαστεί στις 21-5-2012 για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, της παράβασης άρθρου 28 παρ.1 στοιχ. α του Ν.1650/86 κατ’ εξακολούθηση και δια παραλείψεως τελούμενη, και της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση. Μαζί του θα δικαστούν και άλλοι 5 παράγοντες της τότε Ν.Α.Θ., μεταξύ των οποίων και ο κ. Αρ. Διαπούλης, δ/ντής τότε της Ν.Α.Θ. και διορισμένος από τον κ. Παν. Ψωμιάδη πρόεδρος του πειθαρχικού!

Η υπόθεση των προστίμων ορίστηκε δικάσιμος για την 3-4-2012. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση αυτή ο κ. Παν. Ψωμιάδης έχει ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους με συνολική απόφαση των Εφετών 8-0 (3 εφέτες στο τριμελές και 5 εφέτες στο πενταμελές ψήφισαν την καταδίκη του).

Όσον αφορά την «αθωωτική» απόφαση για την μήνυση του υπαλλήλου κ. Ι. Σιάνη, σύμφωνα με το ΒΩΓ11/518/19-5-11 πιστοποιητικό της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσ/νίκης (που είναι σε γνώση του κ. Παν. Ψωμιάδη!) «κατόπιν της από 11-9-08 μηνύσεως του Ι. Σιάνη κατά των Παν. Ψωμιάδη, Διον.Ψωμιάδη, Αλεξ. Κων/νίδη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών ποινική δίωξη και σχηματίστηκε δικογραφία κατά των ανωτέρω για συκοφαντική δυσφήμιση, πράξη που τελέστηκε στις 10-4-08. Η σχετική δικογραφία βρίσκεται στο τμήμα συντάξεως κατηγορητηρίων και δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί». Εξάλλου, ήδη με πρόσφατη δικαστική απόφαση μετά από σχετική αγωγή του κ. Ι. Σιάνη επιβλήθηκε χρηματική αποζημίωση από τους κ. Δ. Ψωμιάδη και Αλ. Κων/νίδη του συνολικού ποσού των 10.000 € (5.000 € έκαστος) για την ηθική βλάβη που του προξένησαν. Επίσης,  βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική δικαστική διαδικασία επί ακροατηρίου για το ανύπαρκτο 45άρι στον Βερτίσκο, όπου έχουν παραπεμφθεί ως κατηγορούμενοι ο επιβλέπων και προϊστάμενος υδραυλικών κ. Στ. Ελπέκος και ο ανάδοχος του έργου κ. ‘Αγγ. Δογραματζής. Με αίτημα του ενός κατηγορουμένου η ακροαματική διαδικασία της 6-5-11 αναβλήθηκε για τον Μάιο του 2012.

5. Ο κ. Διον. Ψωμιάδης ψεύδεται όταν δηλώνει ότι δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για τα 45άρια έργα και ότι τα έργα αυτά έγιναν με αναθέσεις γιατί ήταν επείγοντα, π.χ. η βελτίωση μιας στροφής σε επαρχιακό δρόμο.

Όσον αφορά την ευθύνη του, ισχύουν όσα αναφέρθηκαν παραπάνω και για τον κ. Παν. Ψωμιάδη. Επιπλέον, όμως, ο κ. Διον. Ψωμιάδης θα πρέπει να θυμηθεί ότι πριν 2 χρόνια, κατά την τελετή κοψίματος της πίτας στη ΔΤΥΝΑΘ, με εκτενή αναφορά προέτρεπε τους υπαλλήλους να συνεχίσουν με πάθος τη διαδικασία των αναθέσεων των 45αριών, αφού μόνον έτσι «επιτελείται κοινωνικό έργο». Όσον αφορά την ψευδή αναφορά για τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων, οι τίτλοι και μόνο των 456 45αριών και των ανύπαρκτων έργων με μισθώσεις έργων τον διαψεύδουν πανηγυρικά.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν όλη την αλήθεια. Αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος της Αυτοδιοικητικής Κίνησης «Οικολογία-Αλληλεγγύη». Δεν υπάρχει καμιά εμπάθεια και καμιά προσωπική εμμονή. Οι πολίτες μας εξέλεξαν για να ελέγχουμε την όποια διοίκηση και να προασπίζουμε το συλλογικό συμφέρον. Γι’ αυτό και εναντιωνόμαστε σε κάθε αδιαφανή συναλλαγή, σε κάθε σκοτεινή ή παράνομη πράξη, σε κάθε αυθαιρεσία της εξουσίας.

Σχολιάστε