My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Ο “μικρός Αϊνστάιν” από το Κιλκίς

Το χάλκινο μετάλλιο στη 12η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής, που διεξήχθη στο Πεκίνο, πήρε ο Κιλκισιώτης μαθητής Θέμης Πουλτουρτζίδης του 1ου Λυκείου Κιλκίς.

Ο συντοπίτης μας “μικρός Αϊνστάιν” έλαβε την τιμητική αυτή διάκριση σ` έναν διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 300 περίπου μαθητές απ` όλον τον κόσμο, που επιλέχτηκαν να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους.

Εκτός από τον Θέμη Πουλτουρτζίδη, χάλκινο μετάλλιο έλαβε επίσης η μαθήτρια Αγγελική Μπανιά του 1ου Λύκειου Ναυπάκτου, ενώ τιμητικές διακρίσεις (εύφημες μνείες) απέσπασαν οι: Χρήστος Κακογιάννης (Ελληνικό Κολέγιο), Αργύρης Γιαννίσης – Μανές (Μουσικό Λύκειο Βόλου) και Διονύσης Γάκης (Πειραματικό Λύκειο Πατρών).

Η ελληνική αποστολή επέστρεψε από τη Κίνα σήμερα Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, με συνοδούς τον Λουκά Ζαχείλα, επίκουρο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τη Dr Χαρά Παπαθανασίου του Πανεπιστημίου του Leiden Ολλανδίας και τον Μάνο Βουρλιώτη, παλιό Ολυμπιονίκη Αστρονομίας – Αστροφυσικής και υποψήφιο διδάκτορα Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ελληνική ομάδα επιλέχθηκε από 200 περίπου μαθητές όλης της χώρας, που συμμετείχαν στις τέσσερις φάσεις του 23ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Αστρονομίας, που διενεργήθηκε από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Στην 12η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής συμμετείχαν 38 χώρες από την Ευρώπη, την Ασία, και την Αμερική, ενώ τα θέματα στα οποία διαγωνίσθηκαν αφορούσαν τη Θεωρητική Αστροφυσική, την Ανάλυση Δεδομένων και τις Αστρονομικές Παρατηρήσεις.

 

Σχολιάστε