My Twitter Feed

26 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Ο μικρός Αϊνστάιν απ`το Χέρσο!

Ο Τσικαλάς Γεώργιος,  μαθητής της Α΄ Λυκείου Χέρσου, κατετάγη 2ος σε πανελλαδικό επίπεδο στον 24ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής. Η βράβευσή του θα γίνει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη σχολική χρονιά. 

tsikalas-giorgosΟι εξετάσεις διενεργήθηκαν το Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 (α΄ φάση, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι μαθητές της χώρας) και το Σάββατο 26 Απριλίου (β΄ φάση, στην οποία συμμετείχαν μόνον οι πρωτεύσαντες).

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα απαιτητικό διαγωνισμό, καθώς βραβεύονται μόλις οι πρώτοι 30 μαθητές που ξεχώρισαν απ’ όλη την Ελλάδα. Η προετοιμασία στηρίχθηκε στη λογική της εμβάθυνσης και εμπέδωσης όλων των κεφαλαίων της ύλης της αντίστοιχης τάξης. Συνεπώς, οι μαθητές, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του διαγωνισμού αυτού καλούνται να διαθέτουν βάθος και εύρος γνώσεων.

Επίσης, ο εν λόγω μαθητής συμμετείχε στον 74ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών, όπου διακρίθηκε στον πρώτο (Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013) και δεύτερο (Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014) διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» και «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» αντίστοιχα, για να συνεχίσει στον τρίτο (Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014) διαγωνισμό «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», όπου έλαβε την τρίτη διάκριση.

Από τον τελευταίο διαγωνισμό προκύπτουν οι καλύτεροι μαθητές της χώρας μας στα μαθηματικά, από τους οποίους γίνεται και η σύνθεση των εθνικών ομάδων που μας εκπροσωπούν στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών καθώς επίσης και στη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών.

Λύκειο Χέρσου

Το σχολείο μας συγχαίρει τον Γιώργο για τις επιτυχίες του, ευχόμενο οι επιτυχίες αυτές να μην είναι παρά μόνο η αρχή για πολλές διακρίσεις. Οι επιτεύξεις του μαθητή είναι αποτέλεσμα ταλέντου και μεθοδικής εργασίας του, συμπαράστασης από τους γονείς του, αλλά και ποιοτικά ολοκληρωμένης διδασκαλίας από τους συναδέλφους καθηγητές Μαθηματικούς».

Σχολιάστε