My Twitter Feed

8 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

7 ειδικευμένοι στα νοσοκομεία μας -

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2021

Φεστιβάλ ΚΝΕ και φέτος στο Κιλκίς -

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2021

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ για συλλαλητήριο -

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2021

Σοκ από τα 47 κρούσματα σε Κιλκίς -

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2021

ΚΚΕ: Συναντήσεις για τα σχολεία -

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2021

Νέο βήμα για το Δικαστικό Μέγαρο -

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΛΜΕ: Αιτήματα για τα σχολεία -

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2021

ΛΑΣΥ Παιονίας: Δεν μειώνουν τα τέλη -

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Μητσοτάκης παίρνει 12…

…στην Eurovision.

Του Κώστα Βαξεβάνη.


Όχι δεν ζούμε την περίοδο της Μεταπολίτευσης, τότε που ο Αντρέας Παπανδρέου, μάζευε απόδημους και Έλληνες της Διασποράς για να στελεχώσει το κόμμα και τις κυβερνήσεις του, σε μια Ελλάδα που έβγαινε από το βαθύ σκοτάδι. Είμαστε μισό αιώνα μετά και τη χώρα κυβερνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διαβεβαίωνε πως με τους άριστους που διαθέτει και τα μητρώα στελεχών του , θα μας πάει (βζιιιν που έλεγε και  Άδωνης) στην πρόοδο και την ανάπτυξη.

Μετά το φιάσκο υπουργοποίησης του Αποστολάκη, ο πρωθυπουργός, εισάγοντας Υπουργό από την (αδελφή έστω) Κύπρο, κάνει την παραδοχή, πως οι άριστοί του είχαν ημερομηνία λήξεως ή ήταν χαλασμένοι από την αρχή.

Σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων και δεκάδων χιλιάδων νεοδημοκρατών, ο Μητσοτάκης δεν βρήκε έναν να κάνει Υπουργό. Και δεν μιλάμε για κάποιο Υπουργείο Ατομικής Ενέργειας, για το οποίο θα ήταν κατανοητό  να φέρει ένα βαρύ όνομα ειδικού επιστήμονα από το Εξωτερικό, αλλά για ένα Υπουργείο Χαρδαλιά. 

Στο παρελθόν δύο Κύπριοι, ο Λουκής Ακρίτας (πατέρας της Έλενας Ακρίτα) και ο Γιάννος Κρανιδιώτης, έγιναν υπουργοί Ελληνικών κυβερνήσεων.

Και οι δύο όμως είχαν πολιτογραφηθεί Έλληνες και είχαν δράση στην Ελλάδα επί δεκαετίες. Ειδικά ο Λουκής Ακρίτας, έφτασε έφηβος στην Αθήνα, δημιούργησε αντιστασιακή οργάνωση επί Κατοχής και πολιτεύτηκε με το Κέντρο. Στην περίπτωση του Κύπριου Χρήστου Στυλιανίδη, δεν έχουμε ανάλογη πρακτική. Ένας Κύπριος πολιτικός παίρνει μεταγραφή στην  Ελλάδα, σα να αλλάζει φανέλα από τον ΑΠΟΕΛ Κύπρου στον Ολυμπιακό με συμβόλαιο Μαρινάκη. Μπορεί ο Κύπριος οδοντίατρος στο επάγγελμα να είναι καθ όλα άξιος, αλλά εγκαινιάζεται μια πρωτοφανή πρακτική.

Σκεφθείτε για παράδειγμα ένας Τούρκος, να γινόταν με ανάλογο τρόπο Υπουργός στα Κατεχόμενα, τι θα σηματοδοτούσε.

Ο κύριος Στυλιανίδης, θα λάβει τιμητική πολιτογράφηση, προκειμένου να γίνει Υπουργός. Τίτλο που τελικώς δεν του έδωσε στην Κύπρο, ο Πρόεδρος , Νίκος Αναστασιάδης, παρότι τόσα χρόνια που υπηρέτησε το κόμμα του.

Τι είναι αυτό που διαθέτει ο Στυλιανίδης και δεν διαθέτει ένας από τους τόσους νεοδημοκράτες; Επιστημονική κατάρτιση; Μάλλον δεν χρειάζεται απαραίτητα οδοντίατρο η αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής. Πολιτική στιβαρότητα; Μα δεν υπάρχει ούτε ένας στην Ελλάδα να διαθέτει τα προσόντα;

Ακόμη και Στυλιανίδη να ήθελε στην κυβέρνηση ο Μητσοτάκης, διέθετε εγχώριο, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος και νέος είναι και υπηρέτησε τη ΝΔ πολλές φορές ως Υπουργός.

Η πραγματικότητα είναι πως λίγη σημασία έχει από πού θα κάνει εισαγωγή Υπουργών ο Μητσοτάκης για να πετύχει ένα επικοινωνιακό θαύμα, τώρα που η επικοινωνιακά του επιτελεία τσουρουφλίστηκαν από τις φωτιές. Η πολιτική Μητσοτάκη είναι μονοδιάστατη, ιδεοληπτική και επικίνδυνη γιατί έχει την προσωπική του σφραγίδα. Ακόμη και από την Ζιμπάμπουε να κάνει εισαγωγή πολιτικών ο πρωθυπουργός, η πολιτική θα είναι πολιτική Μητσοτάκη.

Η επιλογή υπουργού «εξωτερικού», εκθέτει το Μητσοτάκη στη ΝΔ και δηλώνει το αδιέξοδό του να κάνει χειρισμούς στον πολιτικό του, χώρο τον οποίο αντιλαμβάνεται ως τεντωμένο σχοινί. Στην πραγματικότητα είναι φοβικός απέναντι στους κομματικούς μηχανισμούς που γνωρίζει πως δε μπορεί να ελέγξει και έτσι επιχειρεί να μετατρέψει την κυβέρνηση σε ελατήριο το οποίο θα τον πετάξει πάνω από τις γήινες κομματικές απαιτήσεις.

Έτσι έχει μετατρέψει την κυβέρνηση σε μείγμα ακροδεξιώνΣημιτικών, εκπροσώπων επιχειρηματιών και εσχάτως εισαγόμενων, πάνω στους οποίους θεωρεί ότι μπορεί να στηρίζεται γιατί τους ανέδειξε.

Ο Μητσοτάκης δηλώνει κάθε μέρα πως μισεί το κόμμα στο οποίο ηγείται και το χρησιμοποιεί απλώς ως στρατό σύγκρουσης στην κοινωνία. Σίγουρα δεν το εκτιμά και το δείχνει. Ο καιρός όμως γαρ εγγύς, όπως θα έλεγε και η τηλεπερσόνα Λιακόπουλος, ο μόνος που δεν περιμάζεψε ακόμη ο Κυριάκος από το ΛΑΟΣ για να τον υπουργοποιήσει. Ο κόσμος καταλαβαίνει πως από την αριστεία έχουμε φτάσει σε κατάσταση αστεία και ταυτόχρονα εφιαλτική. Η ΝΔ βράζει αλλά ο Κυριάκος θέλει να πιστεύει πως οι ατμοί γύρω του είναι το σκηνικό από κάποια Eurovision στην οποία περιμένει δωδεκάρι από την Κύπρο.

Υ.Γ.: Όταν το Oruc Reis κάνει βόλτα στην Κυπριακή ΑΟΖ, “η Κύπρος κείται μακράν” για το Μητσοτάκη. Οταν δε βρίσκει υπουργό και κάνει μεταγραφή από Κύπρο σα να είναι μάνατζερ ποδοσφαίρου, τότε οι Κύπριοι είναι αδέρφια μας.

Άρθρο στο koutipandoras.gr

Σχολιάστε