My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ο “μεγάλος ασθενής” πάντα στην εντατική!


anthrakidis-themis*Τι είπε σε συνέντευξη τύπου για τη κατάσταση του Νοσοκομείου Κιλκίς, ο Θ. Ανθρακίδης.

*Σε αργία, ο γιατρός με το φακελάκι.

Με σκούρα χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στο Νοσοκομείο Κιλκίς, ο νέος (εδώ και δυο περίπου μήνες) πρόεδρος του Ιδρύματος, Θέμης Ανθρακίδης, σε συνέντευξη τύπου, που έδωσε σήμερα (Παρασκευή) το μεσημέρι. Tαυτόχρονα, όμως, φρόντισε να μεταφέρει και μια αισιοδοξία για το μέλλον, που τη στήριξε στις ενέργειες που γίνονται απ` τη διοίκηση για την επίλυση των προβλημάτων.

Ως κύριο πρόβλημα χαρακτήρισε την 3η Πτέρυγα του Νοσοκομείου, η οποία πλέον δεν έχει πηγή χρηματοδότησης για τον εξοπλισμό της.Έτσι παραμένει ένα κτήριο-κουφάρι, στο οποίο στεγάστηκαν μόνο η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και η Αιμοδοσία.

“Εάν δεν λειτουργήσουν τα 5 χειρουργεία στη νέα πτέρυγα θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, καθότι τα λειτουργούντα χειρουργεία είναι εξοπλισμένα με μηχανήματα ξεπερασμένης τεχνολογίας. Ο εξοπλισμός της Γ΄πτέρυγας έχει προϋπολογισμό 4,5 εκ € αλλά το έργο έχει απενταχτεί απ` το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Όπως είπε ο κ. Ανθρακίδης, καταβάλλεται τώρα προσπάθεια να υπάρξει μια χρηματοδότηση από διασυνοριακό πρόγραμμα συνολικού ύψους 700.000€.

nosokomeio-350x233Μεγάλο πρόβλημα αποτελούν για το Νοσοκομείο οι ελλείψεις υλικού, παρά το γεγονός ότι το ίδρυμα εξακολουθεί να λειτουργεί με το διαθέσιμο. Όσο για την σίτιση των ασθενών, αυτή γίνεται μέσω ιδιωτικού κέτερινγκ, καθώς τα μαγειρεία του Νοσοκομείου αποτελούνται μόνο από ντουβάρια! Μάλιστα το κέτερινγκ  είναι πανάκριβο (15,5 € ημερησίως ανά ασθενή) και μέλημα της διοίκησης είναι μειωθεί.

Ο κ. Ανθρακίδης χαρακτήρισε τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ιδρύματος γερασμένης, υπογράμμισε ότι δεν υφίσταται επαρκής μηχανοργάνωση με αποτέλεσμα ο έλεγχος του κόστους λειτουργίας του Νοσοκομείου να είναι πλημμελής.

Παρά το γεγονός ότι κατά τον κ.διοικητή το προσωπικό είναι άρτια καταρτισμένο και ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες, συνεχίζουν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς .

Έτσι απαιτείται η πρόσληψη  έξι τουλάχιστον γιατρών για τα τμήματα αιχμής. “Ζητήσαμε την πρόσληψη επικουρικών επειδή οι προσλήψεις των άλλων ιατρών έχουν απαγορευτεί”, είπε ο κ. Ανθρακίδης. Να σημειωθεί ότι το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου προβλέπει 88 θέσεις γιατρών, από τι οποίες σήμερα είναι καλυμμένες οι 50.

Όμως, πως είναι δυνατόν ο διοικητής του ιδρύματος να μην περιγράφει την κατάστασή του με σκούρα χρώματα όταν αυτό είχε το 2009 ετήσιο προϋπολογισμό 19 εκατ.€ και το 2013 μόνο 4 εκατ. € . (Το νοσοκομείο της Γουμένισσας έχει φετινό προϋπολογισμό 600.000€).

Όπως ήταν φυσικό, στην συνέντευξη τέθηκε και το ζήτημα του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι. Ο κ. Ανθρακίδης γνωστοποίησε ότι με απόφασή του ο γιατρός τέθηκε σε υπηρεσιακή αργία. Παράλληλα έκανε έκκληση σε ασθενείς και συγγενείς τους να καταγγέλλουν στην διεύθυνση κάθε τυχόν παρόμοιο περιστατικό.

Σχολιάστε