My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Ο Κυριακίδης για τη Μάχη του Κιλκίς

Μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς για την 107η επέτειο της ιστορικής μάχης του Κιλκίς:

“Στις 21 Ιουνίου 1913 η ιστορία δαφνοστεφάνωσε το Κιλκίς. Η δοξαστική λάμψη της επικής μάχης του Κιλκίς φωτίζει με μεγαλοπρέπεια τους ήρωες, αξιωματικούς και απλούς στρατιώτες που όρμησαν θαρραλέα στο πυρακτωμένο πεδίο της μάχης, αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με τη ζωή τους την ιερή μας γη.

Η λόγχη νίκησε το πυρ! Οι εχθρικές στρατιωτικές οχυρώσεις αχρηστεύθηκαν, ο μύθος του αήττητου βουλγαρικού στρατού γκρεμίστηκε γιατί στο ζύγι των υπολογισμών δεν μπορούσαν να προσμετρηθούν η ανδρεία και η απαράμιλλη γενναιότητα που θα επεδείκνυαν οι ρωμαλέοι πολεμιστές της ελευθερίας.

Το θαύμα της εποποιίας του Κιλκίς, παρά το γεγονός ότι συντελέστηκε με βαριές ανθρώπινες απώλειες, έδωσε νικητήρια διέξοδο στην έκβαση του Β’ Βαλκανικού Πολέμου.

Η μάχη του Κιλκίς, γραμμένη στις χρυσές δέλτους της ιστορίας, θεμελίωσε την ελευθερία της Μακεδονίας μας, την νεότερη ιστορία της πόλης μας.

Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη θυσία του 1913, τιμούμε τη μνήμη των Αθάνατων ηρώων μας και ως συνεχιστές τους, με πυξίδα μας την ενότητα και τη συνεννόηση, εργαζόμαστε στοχευμένα για το Κιλκίς της ανάπτυξης και της προόδου.”

Σχολιάστε