My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Ο Κουβέλης και τα αυτονόητα

Pappas Tasos1Του Τάσου Παππά.


Η προεδρολογία δεν πρόκειται να σταματήσει, παρά τα όσα λένε δημοσίως κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Απλώς ψεύδονται. Αυτοί άνοιξαν τη συζήτηση, αυτοί τη συντηρούν κι αυτοί την τροφοδοτούν με νέα ονόματα. Τους βολεύει. Αντί να ασχολούμαστε με τις αστοχίες του ΕΝΦΙΑ, την υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, τα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών και των κτηνοτρόφων, τα «κόκκινα» δάνεια, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το αντιρατσιστικό και το ξεσάλωμα του υπερσυντηρητικού μπλοκ (ιεράρχες, βουλευτές της Ν.Δ.), τις διαφωνίες στο εσωτερικό του άρχοντος συγκροτήματος, τις δωρεές στη διαπλοκή, καλύτερα να ψάχνουμε να βρούμε τον ιδανικό Πρόεδρο Δημοκρατίας, οργανώνοντας πασαρέλα υποψηφίων. Δεν κοστίζει. Αντιθέτως, συμφέρει.

Μπαίνοντας αναγκαστικά στην κουβέντα και εν γνώσει των συνεπειών… του νόμου περί αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, πρέπει να πούμε ότι απ’ όλα όσα διακινήθηκαν τις τελευταίες μέρες -αφελή, σκόπιμα ή ανιδιοτελή-, το πιο σοβαρό επιχείρημα διατυπώθηκε από τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γ. Πανούση. Τι είπε ο κ. Πανούσης; Οτι θεωρεί αδιανόητο να δεχθεί ο Φ. Κουβέλης να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με πρόταση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, γιατί, στην περίπτωση που εκλεγεί, θα είναι υποχρεωμένος να εγκρίνει διά της υπογραφής του (δεν θα μπορεί να κάνει διαφορετικά) τις κυβερνητικές αποφάσεις με όποια μορφή έρχονται αυτές στο προεδρικό μέγαρο, είτε είναι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου είτε κανονικά νομοσχέδια. Ετσι θα φαίνεται πως συμφωνεί με μια γραμμή που χθες τον ανάγκασε να αποχωρήσει από την τρικομματική κυβέρνηση και σήμερα τη χαρακτηρίζει καταστροφική για τον τόπο.

Βεβαίως, ο κ. Κουβέλης έχει δηλώσει ότι γι’ αυτόν σημασία έχει η πολιτική που εφαρμόζεται και αφήνει να εννοηθεί πως, αν αλλάξει, θα σκεφτόταν το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος. Μοιάζει με υπεκφυγή. Ο κ. Κουβέλης δεν είναι χθεσινός. Γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τροποποιηθεί επί της ουσίας η στρατηγική της κυβέρνησης. Ούτε η ίδια το μπορεί ούτε οι δανειστές το θέλουν. Κάποια μερεμέτια στην πρόσοψη θα γίνουν για λόγους εκλογικής σκοπιμότητας, αλλά τα πέδιλα του κτίσματος δεν θα πειραχτούν. Δεν κατάλαβε τι έγινε στη Γαλλία; Τόλμησε ο υπουργός Οικονομίας να πει το αυτονόητο και αντικαταστάθηκε η κυβέρνηση. Ας ρίξει μια ματιά και στη γειτονική Ιταλία. Οι λεονταρισμοί του Ρέντσι σταματούν εκεί που αρχίζει το σύμφωνο σταθερότητας. Περιμένει από τους Σαμαρά-Βενιζέλο να ορθώσουν ανάστημα και να ζητήσουν από τους δανειστές αλλαγές; Το μόνο που μπορούν να διεκδικήσουν είναι καλύτερες συνθήκες σφαγής. Αν του αρκεί αυτό, πάσο!

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε