My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ο Κιλτιδης για πινακιδες FYROM

Μ` ερώτησή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών, ο βουλευτής του νομού μας, Κ. Κιλτίδης, αναφέρεται στις νέες πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων της FYROM, οι οποίες θα έχουν την ένδειξη ΜΚ  και όχι την παλιά SK. Στην ερώτησή του, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ αναφέρει:

“Κύριε Υπουργέ,

Από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, πληροφορήθηκα ότι η Υπουργός Εσωτερικών των Σκοπίων, κ. Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, παρουσίασε τις νέες πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων της FYROM, οι οποίες θα έχουν την ένδειξη ΜΚ δηλαδή ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και όχι την παλιά SK.

Η μεγαλύτερη δε σε κυκλοφορία εφημερίδα των Σκοπίων «Βεστ», κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να επιτρέπει είσοδο οχημάτων με ΜΚ, αλλά μπορεί να βάζει αυτοκόλλητο FYROM». Φτάνει δε στο σημείο να ισχυρίζεται με απροκάλυπτο τρόπο, ότι οι πολίτες των Σκοπίων που έχουν αυτοκίνητο με νέου τύπου πινακίδες θα μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς πρόβλημα, αλλά οι ελληνικές συνοριακές Αρχές, βάσει του Μνημονίου Εφαρμογής της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, θα μπορούν να επικολλούν αυτοκόλλητο επί της ένδειξης «ΜΚ» και μόλις βγουν από το ελληνικό έδαφος θα μπορούν να το αφαιρούν.

Είναι προφανές, ότι η Ενδιάμεση Συμφωνία και το συνοδό Μνημόνιο Εφαρμογής οδηγούν σε τετελεσμένα γεγονότα, που σταδιακά θα εμπεδώσουν διεθνώς τις θέσεις των Σκοπίων. Ως εκ τούτου, επιβάλλεται να καταγγελθεί για να έχει η Ελλάδα κάθε δικαίωμα να απαγορεύσει την είσοδο σε οχήματα που θα φέρουν αυτού του είδους τις πινακίδες και να μην μας υποδεικνύουν τη χρήση αυτοκόλλητου.

Γι’ αυτό κύριε Υπουργέ  ερωτάσθε:

–        Είστε γνώστης των προκλητικών αυτών ενεργειών της κυβέρνησης των Σκοπίων;

–        Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε για να σταματήσουν οι γείτονές μας τις προκλητικές αυτές ενέργειες εις βάρος της χώρας μας και της Μακεδονίας μας ειδικότερα;

–        Προτίθεσθε να καταγγείλετε την Ενδιάμεση Συμφωνία για να υπάρχει η δυνατότης άσκησης της επιβεβλημένης εθνικής πολιτικής;”

 

Σχολιάστε